VERFIJN UW KEUZE

Beukenhagen 

Beukenhaag kopen? Vinkbomen, uw beukenhaag kwekerij! Wij hebben prachtige beuken in groen en rood, in verschillende maten op voorraad. U kunt de haag bovendien voordelig door ons laten planten. Kiest u voor de groene of rode beukenhaag? Onze bladhoudende groene beukenhaag, Fagus sylvatica, is veruit de favoriet van alle beuken. Geliefd, omdat deze groene beukhaag eigenlijk weinig onderhoud nodig heeft. Ze vormen een prachtige haag in zomer en winter. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de rode beukhaag. Ook bladhoudend, alleen donkerrood van kleur. De haag wordt in de herfst bruin en dit blad blijft de hele winter hangen. Verder hebben wij ook prachtige haagbeuken, de Carpinus Betulus. Deze haag is ook zeker een echte aanwinst voor uw tuin. 

Meer over Beukenhagen
Toont 1 - 3 van de 3 items

Beukenhaag kopen: Creëer een groene en privacyrijke omgeving in uw tuin

Bent u op zoek naar een groene en privacyrijke omgeving in uw tuin? Een beukenhaag is de perfecte keuze voor tuinafscheiding en het creëren van een mooie, groene omgeving. Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten over het kopen, planten en onderhouden van een beukenhaag.

Wat is een beukenhaag?

Een beukenhaag, gemaakt van beukenbomen (Fagus sylvatica), is een prachtige haag die zorgt voor privacy en een esthetisch aantrekkelijke tuinafscheiding. Beukenhagen zijn dichte hagen met een weelderige begroeiing van bladeren die een groene en weelderige omgeving creëren.

Beukenhaag of haagbeuk?

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen een beukenhaag en een haagbeuk. De beukenhaag en de haagbeuk worden vaak met elkaar verward, hoewel ze enkele duidelijke verschillen hebben. Hoewel ze op elkaar lijken, behoren beukenhagen tot de familie van de beuken, terwijl de haagbeuk behoort tot de familie van de berken. Een belangrijk verschil is dat de haagbeuk aanzienlijk sneller groeit dan de beukenhaag en ook een ander bladvorm heeft. Het grootste onderscheid tussen deze twee haagplanten is echter dat de beukenhaag het hele jaar door zorgt voor een dichte, volle haag, terwijl de haagbeuk sneller in de winter zijn bladeren verliest.

Bij het kiezen tussen de twee kan de grondsoort een rol spelen. Haagbeuken gedijen beter op kleiachtige ondergronden, terwijl beukenhagen het beter doen op zanderige gronden die niet te nat zijn. Het is belangrijk om rekening te houden met deze factoren bij het maken van uw keuze, zodat u de haagplant kiest die het beste past bij uw tuin en grondcondities.

Voordelen van een beukenhaag

  •        Privacy en afscherming: Een beukenhaag vormt een natuurlijke en mooie privacy barrière in uw tuin. Met zijn dichte begroeiing biedt de haag beschutting tegen nieuwsgierige blikken van buitenaf en creëert hij een intieme sfeer in uw buitenruimte.
  •        Geluidsisolatie: De dichte begroeiing van een beukenhaag heeft geluidsabsorberende eigenschappen. Hierdoor kan de haag bijdragen aan het verminderen van geluidsoverlast van bijvoorbeeld verkeer of buren, waardoor u kunt genieten van een rustige en vredige tuin.
  •        Windbescherming: Een beukenhaag biedt beschutting tegen wind en turbulentie. Met een beukenhaag kunt u zones creëren in uw tuin waar u kunt genieten van bescherming tegen harde wind, waardoor u comfortabel buiten kunt zitten, zelfs op winderige dagen.
  •        Ecologische waarde: Een beukenhaag speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van de biodiversiteit in uw tuin. Het biedt een veilige schuilplaats en voedselbron voor verschillende vogels, insecten en andere kleine dieren, waardoor uw tuin een levendige en natuurlijke habitat wordt.

Beukenhaag soorten

Rode beuk (Fagus sylvatica 'Atropunicea')

De rode beukenhaag is een opvallende keuze met zijn dieprode bladeren. Naast de privacy die het biedt, voegt het een kleurrijk accent toe aan uw tuin. De dieprode bladeren creëren een levendig contrast en kunnen een prachtig visueel element toevoegen aan uw buitenruimte.

Groene beuk (Fagus sylvatica)

De groene beukenhaag is een populaire keuze vanwege zijn frisgroene bladeren. Naast het bieden van privacy en esthetiek, is deze haag winterhard en behoudt hij zijn bladeren gedurende het hele jaar. Hierdoor kunt u genieten van een groene omgeving, zelfs in de wintermaanden.

Haagbeuk (Carpinus betulus)

Hoewel de haagbeuk vaak verward wordt met de beukenhaag, heeft hij enkele unieke kenmerken. De haagbeuk heeft gegolfde bladeren en verliest zijn bladeren in de winter. Hoewel het geen echte beukenhaag is, kan de haagbeuk toch een mooie en functionele tuinafscheiding vormen.

Beukenhaag onderhoud

Beukenhagen planten

Een beukenhaag planten kan eigenlijk het gehele jaar door.

Het planten van een beukenhaag vereist bepaalde overwegingen om ervoor te zorgen dat deze goed gedijt. Het is belangrijk om de bodemgesteldheid en blootstelling aan zonlicht te begrijpen die ideaal zijn voor het planten van een beukenhaag. Beuken gedijen het beste in goed doorlatende grond en hebben een voorkeur voor een zonnige tot halfschaduwrijke locatie.

Bij het planten van een beukenhaag is het belangrijk om de juiste afstanden tussen de planten te bewaren. Dit zorgt ervoor dat de haag zich goed kan ontwikkelen en een dichte begroeiing kan vormen. Het graven van een geul en het voorbereiden van de bodem zijn essentiële stappen om de beukenhaag succesvol te planten. Het regelmatig bewateren van de jonge haag is cruciaal om ervoor te zorgen dat deze goed wortelt en gezond groeit.

Beukenhaag snoeien

Om een beukenhaag in goede conditie te houden, is regelmatig snoeien essentieel. Het snoeien van een beukenhaag kan het beste plaatsvinden in het voorjaar en najaar, wanneer de groei minder actief is. Het is belangrijk om de haag te snoeien om de gewenste vorm en dichtheid te behouden. Snoeien bevordert ook de vertakking en zorgt voor een compacte en volle haag. Verwijder regelmatig dode takken en dun de haag indien nodig uit om voldoende luchtcirculatie mogelijk te maken.

Beukenhaag kopen bij een kwekerij

Wilt u een groene en privacyrijke omgeving in uw tuin? Koop dan beukenhagen bij onze kwekerij in Gelderland! U kunt er zeker van zijn dat u hoogwaardige en gezonde planten ontvangt die geschikt zijn voor uw specifieke behoeften.