1. Wat is de levertijd van de bomen na bestelling?

Wij hanteren een levertijd van 2 tot 12 werkdagen. Meestal leveren wij rond de 5 dagen uit.

2. Is er nog enige vorm van garantie op de bomen?

Ja, Vinkbomen geeft garantie op de bomen, mits de bomen geplant en verzorgt zijn volgens onze voorschriften. Deze garantie geldt alleen als de bomen zijn geplant en verzorgt volgens de 'Plantinstructies' en 'Plantinstructies voor hagen'. Verder moet u het voor 1 juni van het aanplantjaar melden, indien een boom niet aanslaat. Bij een boom in pot geldt dat u binnen twee weken na het aanplanten contact op moet nemen met ons. Voor meer informatie kunt u kijken bij de algemene voorwaarden.

3. Wat is het verschil tussen bomen uit de volle grond geleverd en bomen in pot of kluit?

Bomen uit de volle grond worden vers gerooid in het winterseizoen als het blad van de bomen is. Deze worden geleverd met blote wortel. Dit kan van oktober tot april. Bomen uit pot of kluit kunnen het hele jaar door geplant worden. Deze zijn in het winterseizoen in de pot gezet en kunnen ook in de zomer geplant worden.

4. Is het echt noodzakelijk om boompalen bij de bomen te plaatsen?

Wij adviseren dit wel altijd. Dit is om een goede aanslag van de bomen te kunnen garanderen. De eerste 2 á 3 jaar moeten deze palen er bij blijven staan. Zo kunnen de bomen goed vast groeien in de grond. U kunt uw boompalenset gemakkelijk mee bestellen bij uw bomen.

5. Wat is het verschil met een leiboom gemaakt met etages en een vol geleid scherm?

Bij een leiboom, gemaakt op etages, wordt de boom alleen met takken geknoopt op de horizontale stokken. Meestal heeft het rek 4 of 5 horizontale stokken die wij etages noemen.

Bij een boom met een vol geleid scherm knopen wij het hele rek vol met takken. Hierdoor vormt zich een vol scherm waar je met de heggenschaar zo langs op kunt om te snoeien. Deze boom heeft geen etages.

6. Is er een mogelijkheid om eerst de bomen te bekijken alvorens ze te bestellen?

Ja, Vinkbomen is geopend op afspraak. Neem hiervoor eerst contact met ons op. Wij laten dan graag onze boomkwekerij aan u zien.

7. Wat wordt er bedoeld met stamhoogte en stamomtrek?

De stamhoogte van de bomen is de hoogte waarop het leirek of de bol begint. Deze hoogte wordt gemeten vanaf de grond tot aan de eerste etage/vertakking.

De stamomtrek is de omtrek van de stam gemeten op ongeveer een meter hoogte. De omtrek word aangeduid als 6-8cm, 8-10cm, 10-12cm enzovoort.

8. Wat is de beste tijd om bomen te planten?

Bomen met blote wortel kunnen van half oktober tot half april geplant worden.

Bomen in pot kunnen het hele jaar door geplant worden. Deze hebben wel veel water nodig in de hete zomermaanden.

Bomen met kluit kunnen vanaf oktober tot april geplant worden.

9. Bezorgt Vinkbomen de bomen ook thuis?

Ja, wij bezorgen ook thuis. Dit doen wij tegen een vergoeding. Deze vergoeding is afhankelijk van de provincie waar bezorgt moet worden en eventueel de grootte van de bestelling. Wij bezorgen naast Nederland ook uw bomen in België.

10. Welke betaalmethode hanteren jullie?

Wij hanteren de volgende betaalmethoden:

- Ideal

- Visa

- Mastercard

- Per factuur 

- Contant