Leibeuk 

Leibeuk kopen? De beste kwaliteit leibomen, waaronder leibeuken, vindt u bij Vinkbomen. De leibeuk is een erg sterke Nederlandse boom in allerlei verschillende soorten en maten. Deze boom is ook erg geschikt voor de wat kleinere tuinen, aangezien de boom wat minder hard groeit. Hierdoor is de boom wel ziektevrij en erg sterk. Daarnaast geniet u van veel privacy met deze boom. De boom is deels bladhoudend. 

Meer over Leibeuk
Toont 1 - 5 van de 5 items

De Leibeuk

De Leibeuk is een zeer sterke Nederlandse boom. Wij verkopen deze boom in allerlei soorten en maten. De boom groeit niet hard, waardoor het ook geschikt is voor de wat kleinere tuinen. Deze boom is niet ziektegevoelig, omdat het een erg sterke boom is. De leibeuk heeft in de zomer mooi lichtgroen blad. In de winter gaat dit blad verkleuren naar bruin. Hoe ouder de boom wordt, hoe meer bladhoudend de boom wordt. 

Verschillende soorten leibeuken

Er zijn verschillende soorten leibeuken. De Carpinus Betulus is een erg bekende leibeuk met prachtig groen blad. Deze beuk groeit beter op natte grond en het kan slechte weersomstandigheden beter verdragen. Verder verkopen wij ook de Fagus Sylvatica. Dit is een beuk met dieprood blad. Deze beuk kan slechte weersomstandigheden wat minder goed verdragen dan de Carpinus Betulus.

Het onderhoud van de Leibeuk

U kunt de leibeuk het beste in de zomer of in de winter met de heggenschaar of snoeischaar terug in model brengen. Het beste is wel om ongeveer 5 cm van de harttak vandaan te blijven. Indien het scherm nog niet volledig dichtgegroeid is, kunt u de nieuwe takken in het rek binden met bindbuis. U kunt bindbuis eenvoudig mee bestellen in onze webshop.

De eerste periode na het aanplanten moet u de boom van voldoende water voorzien, vooral in de wat drogere periodes. De eerste jaren zijn de wortels nog te kort om bij het grondwater te komen, en dus is voldoende water erg belangrijk.

Levering van de leibeuken

Wij leveren de boom met kluit of pot. Hierdoor groeit de boom het eerste jaar wat beter door. Dit komt doordat de boom wat eigen grond meeneemt. Wij kweken leibeuken zelf op onze kwekerij, waardoor u zelf uw stamhoogtes en rekken kan kiezen. U kunt hier altijd contact over opnemen! 

U kunt eenvoudig verschillende soorten en maten leibeuken bestellen op Vinkbomen.nl! Bestel verder ook uw aanplantbenodigdheden en bamboestokken mee voor een goede basis van de boom.