Leilaurier 

Leilaurier kopen? Bij Vinkbomen vindt u de beste kwaliteit leibomen, waaronder leilaurieren. De leilaurier is een bladhoudende en zeer sterke boom. Als één van de weinige bomen behoudt de leilaurier zijn blad in de winter. Deze boom is dan ook uitermate geschikt voor privacy. De boom krijgt in het voorjaar prachtige witte bloemen. De leilaurier is een gezonde en sterke boom, die op vrijwel elke grondsoort goed kan groeien 

Meer over Leilaurier
Toont 1 - 3 van de 3 items

De leilaurier

De leilaurier is een prachtige en zeer sterke boom. Deze boom krijgt in het voorjaar mooie en witte bloemen. De bloei is echter niet heel uitbundig. De leilaurier behoudt in de winter zijn blad. Hierdoor is de boom dus ook uitermate geschikt voor privacy. Deze boom is een erg geliefde boom tegen inkijk in de zomer en winter. De leilaurier is verder ook een erg snelle groeier. Het rek is hierdoor snel begroeid. De boom heeft een donkergroen en smal blad. De laurier is winterhard, en kan temperaturen verdragen tot -15 graden Celsius. Dit is echter wel afhankelijk van de weersomstandigheden. De laurier leiboom vraagt wel meer water dan andere bomen. 

Verschillende soorten van de leilaurier

In onze kwekerij hebben wij verschillende soorten leilaurieren, namelijk de Prunus Caucasia, Prunus Novita en de Prunus Lusitanica Angustifolia.

  • Prunus Caucasia: Deze boom heeft mooi donkergroen blad en groeit snel. In het voorjaar krijgt de boom witte bloemen.
  • Prunus Novita: Het blad van deze boom is lichter van kleur. Deze boom heeft een iets minder dichte groeiwijze, maar is wel weerbaarder en daardoor minder gevoelig voor ziektes en plagen.
  • Prunus Lusitanica Angustifolia: Deze boom heeft klein blad, maar wel een hoge dichtheid.

Hieronder vindt u een tabel met kenmerken per boom.

Prunus Kenmerken

KenmerkPrunus CaucasiaPrunus NovitaPrunus Lusitanica Angustifolia
Bladkleur Donkergroen Groen Donkergroen
Bladvorm Langwerpig, puntig Rond Smal, ovaal
Groeisnelheid Gemiddeld tot snel Gemiddeld tot snel Langzaam
Bloeiwijze Trossen van witte bloemen Trossen van witte bloemen Trossen van witte bloemen
Bloei periode Midden tot laat in het voorjaar Midden tot laat in het voorjaar Lente tot vroege zomer

Het rek van de leilaurier

De leilaurier wordt standaard geleverd met een rek van 120 cm x 120 cm en 150 cm x 120 cm. Dit rek heeft vier etages. Op onze kwekerij wordt dit rek helemaal vol geleid tot een mooi en vol scherm. Hierdoor geniet u van blijvende privacy, zowel in de winter als in de zomer. 

Het snoeien van de leilaurier

De laurier leiboom moet tweemaal per jaar gesnoeid worden met een heggenschaar. Deze boom is een erg snelle groeien, waardoor u de boom wat meer moet bijhouden. Zo voorkomt u dat u dikke takken moet afknippen. De eerste snoeibeurt kan het beste in april plaatsvinden. De kans op vorst moet dan zeer klein zijn. De boom kan gesnoeid worden tot een mooi en egaal scherm. Bij het snoeien moet u de uitstekende takken afknippen. Door de takken in het leischerm te laten zitten, krijgt u een mooi en vol rek. Verder in het seizoen kunt u nogmaals de uitstekende takken afknippen. Daarnaast zorgt u met het snoeien ervoor dat de boom niet al te hoog wordt. De leilaurier kan door het snoeien maximaal 4 m worden. 

Levering van de leilaurier

De leilaurier wordt standaard in pot geleverd, omdat wij garantie willen geven op onze bomen. De laurier leiboom kan makkelijker doorgroeien, indien deze in pot wordt geleverd. 

U kunt uw leilaurier online bestellen. De bomen kunnen thuisbezorgd en aangeplant worden. Het is ook mogelijk om de boom in de kwekerij op te komen halen. Daarnaast is het aan te raden om bamboestokken en aanplantbenodigdheden mee te bestellen voor een goede basis van de boom.