Dakplataan 

Dakplataan kopen? Wij hebben een grote voorraad met mooie dakbomen uit eigen kwekerij, zoals dakplatanen. Bovendien kunt u bij ons kiezen uit verschillende stamhoogtes. Vink Bomen verkoopt kwalitatief goede dakplatanen in diverse soorten. Een dakplataan wordt ook wel een parasolboom genoemd, en is geschikt voor elke tuin. De dakplataan groeit redelijk snel, waardoor u snel een boom krijgt met erg veel schaduw. Dakplatanen zijn er populair, vanwege de schaduw en beschutting die deze boom geeft.

Alle bomen kunt u online bestellen of reserveren, zelfs met aanplantservice! 

Meer over Dakplataan
Toont 1 - 3 van de 3 items

De dakplataan

Een dakplataan is erg populair vanwege de schaduw en beschutting die de boom geeft. De dakplataan groeit snel en heeft mooie en grote bladeren. Verder heeft de dakplataan een afschilferende bast, omdat de boom erg snel groeit. Door de karakteristieken van deze boom is het een erg bekende boom in Nederland. Wij hebben enkele soorten dakplatanen, namelijk de dakplataan meerjarig voorgeleid op 250 cmde dakplataan meerjarig voorgeleid op 3m en de gewone dakplataan.

Soorten dakplatanen

Wij verkopen verschillende dakplatanen met verschillende stamomtrekken. Een stamomtrek geeft de dikte van de boom aan. Hoe dikker de stam, hoe ouder de boom is. Verder hebben wij ook verschil in hoeverre de dakplatanen voorgeleid zijn. De meerjarig voorgeleiden dakplatanen hebben vanzelfsprekend een voller dak. Deze bomen hebben wat langer op de kwekerij gestaan. Daarnaast hebben we ook diverse stamhoogtes van de dakplatanen, namelijk 250 cm en 300 cm. 

Het onderhoud van een dakplataan

Het snoeien van een dakplataan moet twee keer per jaar gebeuren. Deze boom groeit erg snel, waardoor één keer per jaar snoeien te weinig is. In de zomer moet de dakplataan voor de helft teruggesnoeid worden. De nieuwe takken die op de boom gegroeid zijn, kan u voor de helft terug knippen. Indien u de boom in de zomer helemaal kaal knipt, kan de boom zijn sap niet kwijt. Hierdoor kan de boom dood gaan. In de winter mag de dakplataan volledig teruggesnoeid worden op de hoofdtakken. 

De eerste paar jaar na het aanplanten heeft de boom veel water nodig. Zorg er (vooral in droge periodes) voor dat de boom voldoende water krijgt. 

Dakplataan kopen of bestellen

Een dakplataan kunt u voordelig, in grote of kleine aantallen, bestellen op onze webshop. U kunt er zelf voor kiezen om de boom af te halen of te laten bezorgen. Vergeet u verder niet om ook aanplantbenodigdheden en bamboestokken te bestellen voor een goede basis van de boom!

Dakplataan kopen? Kies voor boomkwekerij Vinkbomen. Wij bieden topkwaliteit bomen uit eigen kwekerij.