Dakbomen 

Dakbomen en parasolbomen online kopen? Wij bieden u een breed assortiment dakbomen vanuit onze eigen kwekerij. U kunt bij ons de volgende bomen online bestellen: van dakplataan, dakbeuk, daklinde tot dakprunus. Door zijn voorgeleide taken zorgen deze bomen voor extra schaduw en sfeer in uw tuin. Deze populaire dakbomen zijn gemakkelijk in vorm te houden en zijn geschikt voor de kleinere tuin. Vinkbomen levert deze prachtige bomen uit eigen kwekerij, bestel vandaag nog uw favoriet!

Meer over Dakbomen
Toont 1 - 11 van de 11 items

Dakboom kopen

Wilt u graag een natuurlijke parasol in uw tuin? Overweeg dan om een dakboom, ook wel bekend als parasolboom, te kopen. Een dakboom is niet alleen functioneel, maar ook nog eens een mooie toevoeging aan uw tuin.

Voordelen van de parasolboom

Er zijn verschillende voordelen aan een dakboom in uw tuin: Een dakboom, ook wel de parasolboom, biedt natuurlijke schaduw en zorgt zo voor verkoeling tijdens warme zomerdagen. Bovendien heeft een dakboom een prachtige uitstraling en geeft het uw tuin een sfeervolle en natuurlijke look.

Daarnaast heeft een dakboom relatief weinig onderhoud nodig. Als u de boom op de juiste manier plant en af en toe snoeit, heeft u er jarenlang plezier van.

Soorten dakbomen

Wij hebben verschillende dakbomen in ons assortiment. Ieder geschikt voor een ander soort tuin. Zo verkopen wij onder ander de dakplantaan, dakbeuk, daklinde en de dakprunus.

Dakplataan

 •        De dakplataan heeft grote, handvormige bladeren die een dichte en schaduwrijke plek creëren onder de boom.
 •        De plataan is een sterke boom die goed bestand is tegen ziektes en plagen.
 •        De plataan kan erg goed lucht filteren.

Dakbeuk

 •        De dakbeuk heeft een dicht bladerdek dat zorgt voor veel privacy en schaduw.
 •        De beuk is een sterke boom die weinig onderhoud nodig heeft.
 •        De beuk verkleurt prachtig in de herfst en behoudt zijn blad langer in de winter.

Daklinde

 •        De daklinde heeft een dichte, koepelvormige kroon die veel schaduw biedt.
 •        De linde heeft een heerlijke geur en trekt vlinders aan.
 •        De linde heeft een prachtige opvallende bast en verkleurt mooi in de herfst.

Dakprunus

 •        De dakprunus heeft een mooie, opvallende bloesem in het voorjaar.
 •        De prunus is een sterke boom die weinig onderhoud nodig heeft.
 •        Ook de prunus heeft een opvallende bast en heeft mooie rode bladeren in de herfst.

Dakbomen onderhouden

Wanneer u eenmaal een dakboom heeft aangeschaft, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Het onderhoud van de parasolboom hoeft niet veel inspanning te kosten. Hieronder leest u hoe u hoe u de dakboom het beste kunt verzorgen.

Dakbomen planten

U kunt bij het planten gebruik maken van onze aanplantservice, maar u kunt uiteraard ook zelf de dakboom planten.

 1.      Bepaal allereerst de juiste locatie: Kies een plek in uw tuin waar de dakboom goed tot zijn recht komt en voldoende ruimte heeft om te groeien. Let hierbij op dat de plek voldoende zonlicht krijgt.
 2.      Graaf een plantgat dat ongeveer twee keer zo groot is als de kluit van de dakboom. Maak de bodem van het plantgat los en zorg ervoor dat deze goed gedraineerd is.
 3.      Maak de kluit van de dakboom voorzichtig los en verwijder eventuele beschadigde wortels.
 4.      Plaats de dakboom in het plantgat en bevestig de steunpalen.
 5.      Vul het gat met aarde tot de kluit helemaal bedekt is. Druk vervolgens de grond voorzichtig aan.
 6.      Geef de dakboom na het planten voldoende water, zodat de wortels goed kunnen hechten en de boom kan groeien. Houd de grond in de eerste weken na het planten goed vochtig. Denk aan ongeveer 5 liter per week per boom.

Dakbomen snoeien

Om uw dakboom in vorm te houden en de groei te bevorderen, is het belangrijk om regelmatig te snoeien. Dit kunt u het beste in het voorjaar of de herfst doen, afhankelijk van welk soort dakboom u heeft. Let op dat u niet te ver snoeit anders beschadigt u de boom.

Indien u vragen heeft, beantwoorden wij deze graag tijdens de levering op uw locatie. We kunnen u gericht advies geven over het aanplanten, boomonderhoud en snoeien. Zo bieden wij bij Vinkbomen een compleet servicepakket.

Parasolboom kopen bij kwekerij

Bij Vinkbomen leveren wij topkwaliteit dakbomen uit onze eigen kwekerij en bieden wij een uitstekende service voor de scherpste prijs. Wij houden de kosten voor u zo gunstig mogelijk door elke dag de prijzen van de markt te toetsen en zelf de bomen te bezorgen. Bovendien past een persoonlijke bezorging perfect bij onze serviceverlening. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om de bomen zelf af te halen bij onze boomkwekerij in Ingen.