Leibomen 

Leibomen kopen? Wij hebben een grote voorraad frisse en gezonde leibomen voor u klaar staan in onze eigen boomkwekerij. Mooie en goedkope leibomen. De meest populaire leibomen zijn de Leilinde (Koningslinde), Leiplataan en de Leibeuk. Wilt u een leifruit als leiboom kopen? Hier hebben wij ook prachtige soorten van. Alle bomen kunt u online bestellen of reserveren, zelfs met aanplantservice! Leibomen zijn razend populair omdat ze weinig ruimte innemen en een mooie afscheiding vormen van uw tuin. De bomen bieden schaduw en beschutting. Ook is het een vaak gekozen boomsoort om voor het huis te planten om inkijk weg te nemen. De leiboom is dus een zeer praktische boom en u kunt uit vele soorten leibomen kiezen.

Meer over Leibomen
Toont 1 - 18 van de 23 items
per pagina

Leiboom: gevormde en geleide bomen

Leibomen zijn prachtige bomen voor in uw tuin. De leiboom voegt niet alleen elegantie toe aan uw tuin, maar is ook onderhoudsarm en biedt vele praktische voordelen.
De leibomen hebben weinig ruimte nodig en kunnen daarom in kleine en grote tuinen geplaatst worden. Vroeger werd vooral gesproken over de leilinde, maar tegenwoordig heeft het assortiment van leibomen zich flink uitgebreid. Zo hebben we onder andere luisvrije leibomen, groenblijvende leibomen en rode leibomen.

Waarom zou u een leiboom kopen? 

Waarom zou je eigenlijk een leiboom kopen? De leibomen hebben veel verschillende voordelen te bieden voor uw tuin en woning.
• De leiboom kan namelijk voor privacy en beschutting zorgen: het hele jaar door.
• De leiboom geeft een mooie en natuurlijke uitstraling.
• Leibomen kunt u gebruiken om meer kleur en leven aan uw tuin te geven, door deze voor. een muur of schutting te plaatsen.
• De leiboom is relatief onderhoudsarm.

Leibomen planten: wat is de beste tijd?

Wilt u een leiboom kopen? U kunt deze leibomen het gehele jaar door planten. Wij leveren de bomen het gehele jaar door in pot, en in de winter vullen wij ons assortiment aan met bomen uit de volle grond. 

Om uw boom op de juiste manier aan te planten, raden wij u aan om aanplantbenodigheden te gebruiken.

Wat is een goede plantafstand van leibomen?

Wanneer u meerdere leibomen wilt planten, raden wij aan om een afstand van 20 tot 40 cm te bewaren tussen de schermen. 

Leiboom soorten

Wij verkopen allerlei soort leibomen, waaronder:

Leilindes

De leilinde is populair vanwege het mooie uiterlijk. Ze worden vaak langs een muur of hek geplaats, zodat ze als een natuurlijk scherm dienen.

Amberboom

Geniet u van bomen met rode bladeren in de herfst? En wilt u dit ook in uw eigen tuin? De amberboom, ook wel de liquidambar genoemd, staat bekend om zijn prachtige herfstkleuren. 

Leilaurier

Wilt u een mooie, groenblijvende boom? Dan is een leilaurier perfect. De leilaurier is een groenblijvende boom. De boom groeit snel en vraag weinig onderhoud 

Leibomen snoeien: hoe moet dat? 

Het snoeien van de leiboom doet u meestal in de winter, afhankelijk van het soort leiboom. Wanneer u een bladhoudende leiboom heeft, raden wij u aan ook in de zomer te snoeien. Hoe u de leibomen precies moet snoeien, hangt af van de soort. Soms moet u knotten en soms moet uw leiboom als haag geschoren worden. Lees hier meer over leibomen planten en snoeien.

Leibomen worden opgebouwd door de hoofdtakken op horizontale rekken te binden. Deze hoofdtakken worden nooit teruggesnoeid. Zijscheuten ontwikkelen zich van de hoofdtakken. Deze moet u wel snoeien.

Leibomen kwekerij

Leibomen zijn vormbomen die al op jonge leeftijd geleid en gevormd worden om vanaf de stam met behulp van een leirek het gewenste model te krijgen. Wij doen dit in onze eigen boomkwekerij en bieden 1-jarige leibomen en meerjarig voorgeleide leibomen. Het leiden van deze sierlijke bomen doen wij vanaf verschillende stamhoogtes. Stamhoogtes van 150 cm, 160 cm, 180 cm en 200 cm bijvoorbeeld.

Leiboom kopen en bestellen

Wilt u ook een elegante boom die u beschutting en privacy biedt? Bestel dan vandaag uw leiboom bij ons!

Leiboom kopen? Kies voor boomkwekerij Vinkbomen. Wij bieden topkwaliteit bomen uit eigen kwekerij én goede service.