Leibomen 

Leibomen kopen? Wij hebben een grote voorraad frisse en gezonde leibomen voor u klaar staan in onze eigen boomkwekerij. Mooie bomen én gunstig in prijs. De meest populaire leibomen zijn de Leilinde (Koningslinde), Leiplataan en de Leibeuk. Wilt u een leifruit als leiboom kopen? Hier hebben wij ook prachtige soorten van. Alle bomen kunt u online bestellen of reserveren, zelfs met aanplantservice! Leibomen zijn razend populair omdat ze weinig ruimte innemen en een mooie afscheiding vormen van uw tuin. De bomen bieden schaduw en beschutting. Ook is het een vaak gekozen boomsoort om voor het huis te planten om inkijk weg te nemen. De leiboom is dus een zeer praktische boom en u kunt uit vele soorten leibomen kiezen.

Meer over Leibomen
Toont 1 - 18 van de 24 items
per pagina

Leiboom soorten

Leibomen zijn vormbomen die al op jonge leeftijd geleid en gevormd worden om vanaf de stam met behulp van een leirek het gewenste model te krijgen. Wij doen dit in onze eigen boomkwekerij en bieden 1-jarige leibomen en meerjarig voorgeleide leibomen. Het leiden van deze sierlijke bomen doen wij vanaf verschillende stamhoogtes. Stamhoogtes van 150 cm, 160 cm, 180 cm en 200 cm bijvoorbeeld.

​Onze meesteverkochte soort is de leilinde tilia europea pallida koningslinde
Wilt u een geleide fruitboom? Bekijk onze populaire lei sierpeer

Leiboom planten en snoeien

Wanneer kunt u het beste leibomen planten? De beste periode is het najaar, vanaf oktober. Dan koopt u de leiboom met kluit direct uit de volle grond. De plantperiode voor de bomen met kluit loopt door tot april.

Wilt u de leiboom in de zomer planten? Dat kan ook. Dan leveren wij ze in pot. Leibomen kunt u het gehele jaar door planten.

De zijscheuten kunt u snoeien of scheren om de boom netjes in model te houden. Snoeien doet u meestal in de winter, afhankelijk van het soort leiboom.

Lees hier meer over leibomen planten en snoeien.

Leiboom kopen en bestellen

​De leiboom, in kleine of grote aantallen, kunt u online kopen en bestellen, hier in de webshop van onze boomkwekerij. Bij het bestellen kunt u kiezen voor thuisbezorgen of afhalen. 

​Leiboom kopen? Kies voor boomkwekerij Vinkbomen. Wij bieden topkwaliteit bomen uit eigen kwekerij én goede service.