Leibomen 

Leibomen kopen? Wij hebben een grote voorraad frisse en gezonde leibomen voor u klaar staan in onze eigen boomkwekerij. Mooie en goedkope leibomen. De meest populaire leibomen zijn de Leilinde (Koningslinde), Leiplataan en de Leibeuk. Wilt u een leifruit als leiboom kopen? Hier hebben wij ook prachtige soorten van. Alle bomen kunt u online bestellen of reserveren, zelfs met aanplantservice! Leibomen zijn razend populair omdat ze weinig ruimte innemen en een mooie afscheiding vormen van uw tuin. De bomen bieden schaduw en beschutting. Ook is het een vaak gekozen boomsoort om voor het huis te planten om inkijk weg te nemen. De leiboom is dus een zeer praktische boom en u kunt uit vele soorten leibomen kiezen.

Meer over Leibomen
Toont 1 - 18 van de 25 items
per pagina

De leiboom

Leibomen zijn prachtige bomen voor in uw tuin. De leiboom voegt niet alleen elegantie toe aan uw tuin, maar is ook onderhoudsarm en biedt vele praktische voordelen.  

Op deze pagina vindt u wat de voordelen van de leiboom zijn, hoe u de leiboom kunt planten en snoeien en welke soort leibomen er zijn.  

Voordelen van de leiboom

Leibomen bieden veel verschillende voordelen voor uw tuin en woning 

  • De leiboom kan namelijk voor privacy en beschutting zorgen: het hele jaar door. 

  • De leiboom geeft een mooie en natuurlijke uitstraling. 

  • De leiboom kunt u gebruiken om meer kleur en leven aan uw tuin te geven, door deze voor. een muur of schutting te plaatsen. 

  • De leiboom is relatief onderhoudsarm. 

Leibomen planten

U kunt het hele jaar door onze leibomen planten. 

Om uw boom op de juiste manier aan te planten, raden wij u aan om aanplantbenodigheden te gebruiken. 

Leibomen snoeien: hoe moet dat?

Het snoeien van de leiboom doet u meestal in de winter, afhankelijk van het soort leiboom. Wanneer u een bladhoudende leiboom heeft, raden wij u aan ook in de zomer te snoeien. Hoe u de leibomen precies moet snoeien, hangt af van de soort. Soms moet u knotten en soms moet uw leiboom als haag geschoren worden. Lees hier meer over leibomen snoeien en knotten

Leibomen worden opgebouwd door de hoofdtakken op horizontale rekken te binden. Deze hoofdtakken worden nooit teruggesnoeid. Zijscheuten ontwikkelen zich van de hoofdtakken. Deze moet u wel snoeien.  

Soorten leibomen verkopen

Wij verkopen allerlei soort leibomen. Waaronder:    

Leilindes 

De leilinde is populair vanwege het mooie uiterlijk. Ze worden vaak langs een muur of hek geplaats, zodat ze als een natuurlijk scherm dienen. Een van onze bestverkochte leilinde is leilinde tilia europea pallida koningslinde 

Amberboom: 

De amberboom, ook wel de liquidambar genoemd, staat bekend om zijn prachtige herfstkleuren. 

Leibeuk 

De leibeuk staat ook wel bekend als de Fagus Sylvatice. De boom heeft een gladde, grijze schors en een mooie bladkleur.  Ook deze boom is erg geschikt als je de boom langs een muur of hek wilt laten groeien 

Leilaurier: 

De leilaurier is een groenblijvende leiboom. De boom groeit snel en vraag weinig onderhoud.  

Leibomen kwekerij 

Wij kweken de leibomen in onze eigen boomkwekerij. De leibomen worden op jonge leeftijd in model geleid door middel van een leirek. U kunt bij ons 1-jarige leibomen en meerjarig voorgeleide leibomen online bestellen. Het leiden van deze sierlijke bomen doen wij vanaf verschillende stamhoogtes. Zo hebben wij stamhoogtes van 150 cm, 160 cm, 180 cm en 200 cm.  

Leiboom kopen 

Wilt u ook een elegante boom die u beschutting en privacy biedt? Bestel dan vandaag uw leiboom bij ons!