Leilinde 

Leilinde kopen? Vinkbomen heeft een groot assortiment aan leibomen, waaronder prachtige leilinden. Een leilinde is een van de oudste soort bomen. Deze prachtige boom is geschikt voor elke tuin, en geeft u veel privacy in uw tuin en binnenshuis. Een leilinde komt vroeg in het voorjaar in blad en het scherm vormt snel een vol en dicht scherm. 

Vinkbomen levert mooie kwaliteit leilinden uit eigen kwekerij! U kiest bij ons bovendien uit diverse stamhoogtes en leirekken.

Meer over Leilinde
Toont 1 - 3 van de 3 items

De Leilinde

Een Leilinde wordt voor vele doeleinden gebruikt. Vroeger werd deze boom vooral gebruikt als wind- en zonnescherm. De Leilinde is niet vorstgevoelig en gemakkelijk in onderhoud. Wij leveren bij de Leilinde een rek met vier etages van 150 cm x 120 cm. Echter, er is keuze uit andere rekken op aanvraag. De Leilinde wordt geleverd met blote wortel. Vanaf half april tot eind oktober wordt deze geleverd met pot.

Wij hebben diverse soorten leilindes, onder andere de luisvrije Leilinde.

De ouderwetse Leilinde

Vroeger werd deze boom vooral gebruikt als wind- en zonnescherm. Door de bladeren van de Leilinde bleven op warme dagen de huizen koel. Wij kweken voor deze klanten oud meerjarig voorgeleide Leilinden. Deze Leilinden hebben een groter scherm dan standaard. 

De moderne Leilinde

De moderne Leilinden hebben een rek van 150 cm x 120 cm. In de moderne tuin worden deze Leilinden veelal gebruikt als inkijkbescherming en als zonnescherm. Tegenwoordig wordt de Leilinde dus veel meer gebruikt voor privacy. Daarnaast wordt de Leilinde tegenwoordig ook gebruikt voor de sier bij een huis.

Het snoeien van de Leilinde

Een Leilinde kan op twee manieren gesnoeid worden. In de winter, in de maanden november tot maart, kunt u het beste de Leilinde tot op de ligger terugsnoeien. De takken kunnen tot kort op de ligger teruggesnoeid worden. Hierbij kunt u ongeveer 1 cm boven de tak aanhouden. Daarnaast kunt u de Leilinde ook in de zomer snoeien, indien de Leilinde wat wild begint uit te lopen. In de zomer brengt u de Leilinde weer in model door wat kleinere takken weg te snoeien.

Het is erg belangrijk om de Leilinde water te geven, indien het blad gaat uitlopen. Bij hogere temperaturen kunt u de Leilinde het beste twee tot drie keer per week water geven. 

Leilinde kopen?

Wij leveren Leilinden met verschillende stamhoogten. De Leilinden kunnen ook voor u op maat gemaakt worden. Hiervoor kunt u het beste even contact opnemen met ons. Ook voor een andere stamhoogte of meerdere etages kunt u contact opnemen met ons. Wij gaan dan samen met u bekijken wat er mogelijk is. Indien u al een Leilinde heeft staan, kunt u hiervan ook een foto naar ons sturen. Waarschijnlijk kunnen wij deze Leilinde ook leveren op maat. 

Bestel ook uw aanplantbenodigdheden en bamboestokken gemakkelijk via onze website!

Leilinde kopen? Bestel deze direct en eenvoudig op onze webshop!