Plantadvies

  1. Het plantgat moet ongeveer twee keer de hoogte en twee keer de breedte van het wortelgestel hebben. 
  2. Indien er een harde laag in de grond zit, is het verstandig om deze uit te graven. Als deze laag niet wordt weggehaald, zal er water blijven staan in het plantgat. Hierdoor gaan de wortels van de boom rotten. 
  3. De boom moet op de juiste diepte geplant worden. U kunt dit zien, doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Als dit niet helemaal duidelijk zichtbaar is, dan de wortels of kluit in het plantgat plaatsen en op gelijke hoogte houden met de bestaande grond. 
  4. Mocht de grond erg nat zijn, dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen, zodat alle wortels bedekt zijn. 
  5. Hierna kunt u het plantgat opvullen met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond. Ons advies is om bij iedere boom twee boompalen te plaatsen. Dit voorkomt scheef waaien en afscheuren van de wortels. Wij geven ook alleen garantie op bomen, indien de bomen met boompalen van Vinkbomen geplant zijn.
  6. Bij bomen met een kluit, mag de ijzeren korf nooit verwijderd worden. Als u dit wel doet, valt de kluit uit elkaar en beschadigt het wortelgestel. Hierdoor vervalt uw garantie. Ook jute zakken om de boom mogen niet verwijderd worden. De jute dient als boombescherming en beschermt bijvoorbeeld tegen de zon. Door het verwijderen van de jute vervalt tevens uw garantie.
  7. Zit er een plastic zak omheen? Dan moet u wel de zak verwijderen.
  8. Let op: Geen grind of boomschors om de boom heen doen na het planten.

Belangrijk! In de zomermaanden, vanaf ongeveer april, moet u de boom gemiddeld minimaal 5 liter water per week geven. De hoeveelheid is afhankelijk van de soort boom. Ook na het aanplanten van een nieuwe boom moet u dit enkele maanden volhouden. Voor vragen mag u ons altijd bellen.

Gaat het minder goed met de boom, neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op.