VERFIJN UW KEUZE

Categorieën

Zuilbomen 

Op zoek naar een zuilboom? Zuilbomen zijn bomen die van nature een opgaande en zuilvormige vorm hebben. Deze bomen zijn uitermate geschikt voor kleine en compacte tuinen. Ook zijn het prachtige bomen om langs een oprit te plaatsen. Zuilbomen kunnen zorgen voor een strakke en moderne tuin. 

Populaire zuilbomen uit ons assortiment zijn de Groene zuilbeuk en de zuilsierkers.

Meer over Zuilbomen
Toont 1 - 11 van de 11 items

Soorten zuilbomen

Er zijn verschillende soorten zuilbomen, zoals de zuilbeuk, zuilberk en de zuilamberboom. Wij hebben in onze kwekerij een ruim assortiment van deze zuilbomen. Deze zijn beschikbaar in allerlei verschillende maten. U heeft keuzes uit verschillende stamdiktes en stamhoogtes, zodat de boom perfect in uw tuin past. In ons assortiment hebben wij onder andere de Groene zuilbeuk, de zuilsierkers, de rode zuilbeuk, de zuilhaagbeuk en de zuileik.

Zuilbomen kunnen een prima optie zijn, indien u een kleinere tuin heeft. Ook zijn deze bomen prachtig langs een oprijlaan. 

De verzorging van zuilbomen

Snoeien van een zuilboom is niet elk jaar nodig. Het is echter wel beter voor de boom, en als u een wat meer strakkere boom wilt, is het zeker aan te raden om de boom jaarlijks te snoeien. Belangrijk is dat u niet meer dan ongeveer 30% van de takken afsnoeit. Snoei ook met de vorm mee. 

De zuilboom kan goed tegen het Nederlandse klimaat. Verder heeft de zuilboom in de zomer wat extra water nodig. 

Advies van Vinkbomen

Wilt u meer persoonlijk en deskundig advies? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.