Over ons

Mijn naam is Joey Vink. Ik ben trots om sinds 2005 de oprichter en eigenaar te zijn van Vinkbomen, een bloeiende boomkwekerij met een bruisende webshop. Al meer dan 18 jaar werk ik gepassioneerd aan het laten groeien en bloeien van onze boomkwekerij.

Een passie die ons drijft 

De reden waarom ik met Vinkbomen begonnen ben, is geworteld in mijn passie voor de natuur en bomen. Groen is meer dan alleen een kleur; het vertegenwoordigt leven, hoop en vernieuwing. Ik wil een boomkwekerij creëren waar mensen gemakkelijk hoogwaardige bomen en planten kunnen kopen, zodat ze hun tuinen en leefomgeving kunnen vergroenen.

Geschiedenis en het team achter Vinkbomen

Vinkbomen is al meer dan 18 jaar een boomkwekerij. Wij hebben een groot assortiment aan leibomendakbomen en sierbomen, die we groeien op eigen bodem. Elk jaar planten we 4000 nieuwe bomen en hebben daarbij ook nog eens duizenden bomen in container- of pot staan. Daarnaast hebben wij wel tienduizenden haagplaneten. Wij planten jonge bomen die soms wel 10 jaar bij ons op de kwekerij groeien voor we ze verkopen.

Door een toenemende vraag naar mooie lei- en sierbomen, ben ik in 2012 begonnen met het verkopen aan de particulier. Onze afzet gaat grotendeels naar de particulier, hoveniers, tuincentrums en handelaren.

Vinkbomen is klein begonnen en die essentie van nauwe verbondenheid hebben we tot op de dag van vandaag behouden. Ons kleine team, werkt elke dag samen om onze passie voor groen te delen en onze klanten te verwelkomen in onze groene wereld.

Kwaliteit en aandacht voor onze klanten

Het is voor ons van het grootste belang om alleen de allerbeste kwaliteit aan te bieden aan onze klanten. We zorgen ervoor dat onze bomen en planten met liefdevolle zorg worden gekweekt, zodat ze sterk en gezond bij onze klanten aankomen. We begrijpen dat de behoeften van onze klanten kunnen variëren, en daarom staan wij altijd met een glimlach klaar om u deskundig en groen advies te geven. Wij bezorgen onze bomen voornamelijk in eigen beheer. Hierdoor kunnen we de bezorgkosten zo laag mogelijk houden. Tijdens het bezorgen kunnen wij u advies geven over het planten en verzorgen van de bomen. Zo komt u niet voor een verassing te staan.

Uniek en onderscheidend

Wat Vinkbomen anders maakt dan onze concurrenten is onze persoonlijke benadering en toewijding aan kwaliteit. We zijn geen grote, onpersoonlijke kwekerij; integendeel, we zijn een klein team dat nauw samenwerkt om onze klanten de best mogelijke ervaring te bieden. Onze webshop combineert het gemak van online winkelen met altijd van persoonlijk advies, waardoor we een unieke plek innemen in de groene markt.

Onze visie voor de toekomst

Over 10 jaar zien we Vinkbomen als een gevestigde naam in de groensector, waar klanten uit alle hoeken van het land ons vertrouwen voor hun groenbehoeften. Naast Nederland willen wij ook grote stappen hebben gezet in België, waar we nu al flink mee bezig zijn. We willen blijven groeien en ons assortiment uitbreiden, terwijl we onze ecologische voetafdruk minimaliseren en duurzaamheid hoog in het vaandel houden.

Een groeiende klantgemeenschap

Dankzij het vertrouwen van onze klanten hebben we al een groot aantal mensen geholpen om hun tuinen en leefruimtes te transformeren. Hun geluk en tevredenheid zijn onze grootste beloning. Het contact met onze klanten geeft ons energie en voldoening.

Wat is je favoriete boom en waarom? 

Mijn favoriete boom is de rode leibeuk. En waarom? Deze bomen verzorg ik tien jaar bij ons op de kwekerij. Hierna gaan ze naar de klant toe, en hier kunnen ze ook erg oud worden. Het meest bijzonder aan deze boom vind ik de herfstverkleuring. In de herfst verkleurt deze boom namelijk prachtig rood, waardoor het erg mooi opvalt in elke tuin.

Welkom bij Vinkbomen

Bij Vinkbomen willen we je graag verwelkomen. Samen laten we jouw leven en omgeving groener worden. Voelt u vrij om contact met ons op te nemen of een kijkje te nemen in onze webshop!

Wilt u zelf uw bomen uitkiezen? We zien u graag op onze kwekerij! Maak wel even een afspraak. U kunt dan langskomen om onze bomen te bekijken, kopen of afhalen. Wilt u meer weten over de bomen die groeien in onze kwekerij? Onze kwekers laten u graag de bomen zien die op onze kwekerij groeien. Tijdens een rondleiding zullen ze de verschillen per boom aan u uitleggen. Zo weet u zeker dat u de juist boom mee naar huis neemt.

Zien we u binnenkort op onze kwekerij?

Op bezoek bij Vinkbomen

Bezoek is alleen mogelijk op afspraak. Bel ons of neem contact op via het contactformulier.

Tel: NL: 06-57360016

       BE/DE: 0031 657360016

Gegevens van Vinkbomen

Vinkbomen

Winjewaweg 6

4031 KH Ingen

KVK-nummer: 87828561

Btw-nummer: NL004491617B76

 

Onze kwekerij aan de Winjewaweg in Ingen