Leiplataan, Platanus hisp. Acerifolia
Leiplataan, Platanus hisp. Acerifolia Bekijk groter

Leiplataan, Platanus hisp. Acerifolia

De leipataan is een snelle groeier. Hierdoor is hij zeer geschikt als leiboom. Leiplataan Platanus Hispanica Acerifolia, een leiplataan die snel een mooi vol scherm vormt.

Meer details

  • Snelgroeiende leiboom
  • Geeft veel schaduw
  • Grote eigen kwekerij
  • Persoonlijk advies
  • Levering door eigen medewerkers
  • Nee
  • Ja
  • Nee
  • Ja

€ 150

Of
hou mij op de hoogte
bevesting

Leiplataan kenmerken

De plataan heeft een groot blad van 15-20 cm. De plataan is een sterke boom die op vrijwel alle grondsoorten groeit. De leiplataan heeft een afschilferende bast wanneer de plataan hard groeit. Dit geeft een mooi effect op de stam van de leiplataan.

Waarom een leiplataan

De leiplataan is een leiboom die snel groeit. Door het grote blad en de snelle groei heeft u snel een mooi groot vol scherm. Dit kan goed gebruikt worden tegen ongewenste inkijk of tegen de wind. De plataan is een zeer sterke boom die op bijna alle grondsoorten makkelijk doorgroeit.

Leiplataan snoeien

Door de snelle groei van de plataan kan het soms verstandig zijn om de leiplataan twee keer per jaar te snoeien. Eén keer in de zomer en één keer in de winter. In de zomer snoeit u de boom niet volledig terug, maar knipt u de takken, die er nieuw aan zijn gegroeid, voor de helft terug. In de zomer mag u de boom nooit volledig terug snoeien. Dan kan de boom zijn sap niet kwijt en gaat het dood.

In de winter snoeit u alle takken die erop zijn gegroeid weer terug op de hoofdtakken. In het voorjaar zal de boom dan weer mooi uitlopen.

Met welk scherm leveren wij de leiplataan?

Standaard leveren wij de leiplataan met een scherm met 4 etages. Het scherm is 150 cm breed en 120 cm hoog. Ook hebben wij opties voor andere schermen. Mocht u kiezen voor een groter scherm, dan is het verstandig om ook te kiezen voor een grotere boom. Met een grotere boom wordt bedoelt dat de boom een dikkere stamomtrek heeft. Daardoor is de boom steviger om het grotere rek te kunnen dragen.

Welke stamhoogte word het meest geleverd?

Het meest wordt de stamhoogte van 1.80 m of 2 m gebruikt. Vinkbomen levert ook andere hoogtes. Mocht u meer beschutting willen voor een raam of juist een hogere beschutting boven de schutting? Hiervoor kunt u bij ons altijd vragen naar de mogelijkheden.