Bomen voor kleine tot middelgrote tuinen

Bomen voor kleine tot middelgrote tuinen

By : Sanne Categorieën : Blog

Bomen voor de kleinere tuin

Als u een wat kleinere tuin heb, is het handig om een boom te hebben die niet te groot is. Verder is het belangrijk dat de boom goed te onderhouden en bij te houden is. Bolbomen, zuilbomen, dakbomen en leibomen zijn de meest voorkomende soort bomen voor in de kleinere tuin. Deze bomen zijn namelijk goed in vorm (en dus klein) te houden, indien u de boom regelmatig snoeit. 

Aan welke bomen kunt u denken?

U kunt bijvoorbeeld denken aan de Bolacacia. Dit is de oudste soort bolboom in Nederland. De boom is door middel van snoeien goed compact te houden. Daarnaast kunt u ook denken aan een zuilbeuk. Dit is een prachtige zuilvormige boom die wederom goed in vorm is te houden. Het is een erg smalle boom die niet veel ruimte in beslag neemt. Ook kunt u denken aan een leilinde. Deze bomen zijn ook erg populair en geliefd in Nederland. Verder blijven fruitbomen en bomen met sierappels van nature klein. 

Veel kleinblijvende bomen kunnen ook gewoon in pot. Zo kunt u ook van uw boom genieten op bijvoorbeeld een terras of balkon. U zal de boom dan wel zelf van water en meststoffen moeten voorzien.

Advies van Vinkbomen

Wilt u na het lezen van deze blog toch nog persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.

Deel dit artikel

Plaats een reactie

 (met http://)