Sierkersen in de spotlight

Sierkersen in de spotlight

By : Sanne Categorieën : Blog

De sierkers is een prachtige boom om in de tuin te hebben. Met zijn weelderige bloesems en sierlijke vormen verdient deze boom absoluut een plekje in de spotlight. In deze blog komt u te weten welke soorten sierkersen wij verkopen.

Variëteiten bij Vinkbomen

1. Japanse sierkers (Prunus serrulata)

De Japanse sierkers is een ware blikvanger met zijn opvallende bloemen en sierlijke takken. Deze boom heeft een smal opgaande groeiwijze, waardoor het ook geschikt is voor een kleinere tuin. In de herfst krijgt de boom een prachtige oranje herfstkleur. De boom is daarnaast ook redelijk winterhard. 

2. Bolkers (Prunus autumnalis Rosea)

De bolkers is een prachtige toevoeging aan elke tuin. De bloemen worden vaak omlijnd door een subtiel groen blad. De boom gedijt verder goed in doorlatende grond. Ook is het een compacte boom, waardoor het perfect in een kleinere tuin past. 

3. Bolkers (Prunus Royal Burgundy)

Deze bolkers is een prachtige aanwinst. In het voorjaar transformeert de boom uw tuin tot een prachtige kleurenpracht. Naarmate het seizoen vordert, behouden de bladeren hun koninklijke kleur, waardoor deze boom het gehele jaar door een opvallend kenmerk is. 

Het verzorgen van sierkersen

Een van de grote voordelen van sierkersen is dat ze relatief eenvoudig te verzorgen zijn. Hier zijn enkele tips om het beste uit je sierkersen te halen

1. Planten op de juiste plek

Zorg ervoor dat je de sierkers op een plek plant waar hij voldoende zonlicht krijgt. Goede luchtcirculatie bevordert de gezondheid van de boom. 

2. Regelmatig water geven

Vooral in de droge periodes is het belangrijk om je sierkers voldoende water te geven. Een gelijkmatige vochtigheid helpt bij het behoud van gezond blad en bloemknoppen.

3. Snoeien na de bloei

Om de vorm van de boom te behouden en de groei te bevorderen, is het raadzaam om je sierkers kort na de bloei lichtjes te snoeien. Verwijder dode of beschadigde takken en geef de boom de ruimte om zich te ontwikkelen. 

Sierkersen van Vinkbomen: kwaliteit gegarandeerd

Onze zorgvuldig gekweekte Sierkersen zijn bestemd voor een jarenlange groei in uw tuin. Zo bieden wij de beste kwaliteit bomen. De sierkersen zijn een waardevolle toevoeging aan elke tuin met de prachtige bloesem, elegante vormen en onderhoudsvriendelijke karakter. Ontdek de sierkersen op onze website!

Heeft u meer vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Deel dit artikel

Plaats een reactie

 (met http://)