Uw tuin voorbereiden op het voorjaar

Uw tuin voorbereiden op het voorjaar

By : Sanne Categorieën : Blog

De lente is in aantocht en dat betekent dat het tijd is om je tuin voor te bereiden op het voorjaar. Na een lange winterperiode kan een tuin een beetje verwaarloosd zijn en heeft het wat aandacht nodig. Hierbij zijn enkele tips om je tuin goed voor te bereiden op het voorjaar

Tips

1. Maak de tuin schoon

De tuin opruimen en schoonmaken is een belangrijke eerste stap. Hierbij kan je denken aan het verwijderen van takken, bladeren en ander afval dat zich in de tuin heeft verzameld. Ook is het belangrijk om het oude groen uit plantenbakken te verwijderen. Het is erg belangrijk om dode plantenresten te verwijderen, zodat er geen ziektes en plagen achterblijven in de tuin.

2. Snoei bomen en struiken

Het is goed om de bomen en struiken te snoeien, indien nodig. Door takken af te knippen, krijgen planten en struiken weer de ruimte om te groeien. Ook is het goed om even te checken of er nog dode takken zijn die afgeknipt kunnen worden.

3. Verbeter de bodem

Om de planten helpen gezond te blijven, is het slim om de bodem te verbeteren. Hierbij kan er wat compost worden toegevoegd aan de bodem om de bodem voedzamer te maken. Een pH-waarde check is ook handig en daarna kan er eventueel kalk worden toegevoegd om deze in balans te brengen. 

4. Plant nieuwe zaden en bollen

Het voorjaar is de perfecte tijd om nieuwe zaden en bollen te planten. 

5. Planten water geven

De bodem kan erg uitgedroogd zijn na de winter. Daarom is het regelmatig water geven belangrijk. Als het de komende dagen een beetje droog blijft, dan is het goed om de tuin wat extra water te geven. 

6. Bestrijd onkruid

Onkruid kan in het voorjaar erg snel groeien als het in controle wordt gehouden. Door het verwijderen van onkruid krijgen de bomen en planten alle voedingsstoffen en water die ze nodig hebben. Onkruid kan handmatig worden verwijderd of met behulp van een onkruidverdelger, indien nodig.

Advies van Vinkbomen

Wilt u advies over uw groene tuin, of wilt u uw tuin voor het voorjaar opfleuren met nieuwe bomen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier! Wij helpen u graag verder. 

Deel dit artikel

Plaats een reactie

 (met http://)