De voordelen van een snelgroeiende boom

De voordelen van een snelgroeiende boom

By : Sanne Categorieën : Blog

In deze blog leest u alles over de snelgroeiende boom. Er zal besproken worden wat een snelgroeiende boom is, wat de voordelen zijn van een snelgroeiende boom en welke snelgroeiende bomen wij verkopen.

Een snelgroeiende boom

Soms kan het erg handig zijn om een boom te kopen die snel het gewenst resultaat geeft. Bijvoorbeeld als u snel wat meer privacy in de tuin wil, of omdat u gewoonweg de tuin snel wil laten opbloeien. Het is dus erg handig om te weten welke soorten bomen snelgroeiend zijn.

Wat zijn de voordelen van een snelgroeiende boom?

Snelgroeiende bomen hebben erg veel voordelen. Het is onder andere veel duurzamer en goedkoper dan het plaatsen van een hek of schutting. Er wordt veel privacy gecreëerd, zodat niemand zomaar uw tuin in kan kijken. Verder kunnen de bomen ook een erg goede windbreker zijn. Door een windbreker in uw tuin, kan de rest van de planten en bomen in uw tuin beter en sneller ontwikkelen. Wel moet u erop letten dat de boom voldoende ruimte heeft om te groeien. Door het snelle groeien kan de boom namelijk andere planten en bomen verdringen. De boom kunt u het beste ook niet te dicht tegen een huis of hek plaatsen. 

Welke snelgroeiende bomen verkopen wij?

Vinkbomen verkoopt diverse snelgroeiende bomen. Eén van de bekendste is de Platanus Acerifolia (de plataan). Deze boom groeit op elke grondsoort goed en past daardoor perfect in elke tuin. 

Ook is de Salix Sepulcralis Chrysocoma (de treurwilg) een bekende snelgroeiende boom. Gelieve deze boom op een zonnige standplaats te zetten. Hier groeit de boom het beste. 

Daarnaast is de Quercus Robur (de zomereik) ook een prachtige snelgroeiende boom. Deze boom hoort van nature thuis in Nederland. U kunt deze boom ook veel vinden in bossen. Een voordeel van deze boom is dat de bladeren lang blijven hangen in de winter, waardoor de boom ook wat langer zorgt voor extra beschutting.

Tot slot is de Tilia Europaea Pallidan (de leilinde) ook een bekende snelgroeiende boom. Deze boom wordt ook wel gezien als de moeder van de leibomen. 

Deskundig advies over snelgroeiende bomen

Voor nog meer deskundig advies kunt u contact opnemen met ons via het contactformulier.

Deel dit artikel

Plaats een reactie

 (met http://)