Fruitbomen; wanneer planten, snoeien en plukken?

Fruitbomen; wanneer planten, snoeien en plukken?

Categorieën : Nieuws

Fruitbomen

Op onze website verkopen wij allerlei soorten fruitbomen, zoals appelbomen, perenbomen en kersenbomen. Van de appelbomen verkopen we de Elstar en Jonagold. Het is natuurlijk heerlijk om fruit uit uw eigen tuin te kunnen plukken en eten. Moeilijk is het niet om een fruitboom te onderhouden, maar u moet enkel duidelijk weten hoe u de boom moet verzorgen.

Planten van de fruitboom

Fruitbomen kunnen geplant worden van november tot eind maart. Het beste is om de fruitboom in november te planten, omdat het blad dan net gevallen is. Kies voor een rustige en bewolkte dag. Vermijd vorst in deze periode. Plant ook nooit na dagen met veel regen, omdat de bodem dan helemaal verzadigd is met water. 

Snoeien van fruitbomen

Het snoeien van fruitbomen is belangrijk zodat er weer nieuwe takken kunnen groeien. U kunt het beste de takken afknippen die weinig vruchten geven. Het is belangrijk om de takken 10 cm van de stam af te knippen. Naar beneden of naar binnen groeiende takken kunt u ook afknippen. 

Appel- en perenbomen kunt u snoeien tussen begin januari en eind maart. De bomen zijn voor deze periode erg gevoelig voor ziektes, dus het is belangrijk om echt niet eerder dan begin januari te snoeien. Snoei de bomen ook met droog weer en niet tijdens een strenge vorstperiode. 

Kersenbomen kunt u het beste niet in de winter snoeien, omdat ze dan erg gevoelig zijn voor schimmels. Deze bomen kunt u het beste snoeien vlak na de bloei in april/mei of in augustus/september net na de pluk.

Plukken van het fruit

De kersen zijn vooral rijp in de maanden juni en juli. Peren zijn vooral rijp in de maanden augustus en september. De appels kunt u plukken in de maanden augustus, september en oktober.

Advies

Wilt u nog meer persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Deel dit artikel

Plaats een reactie

 (met http://)