Het aanplanten van een boom

Het aanplanten van een boom

By : Sanne Categorieën : Blog

Het aanplanten van een boom

Stap 1

De eerste stap is om een gat te graven op de plek waar u de boom wilt hebben. Graaf het gat niet te diep, maar ook niet te ondiep. Vervolgens moet u de bodem van het gat omspitten voor een betere doorwatering en voor een betere doorworteling. 

Stap 2

Vinkbomen adviseert om altijd twee boompalen te plaatsen bij uw boom. Op deze manier voorkomt u dat de boom omwaait. U kunt het beste de eerste paal plaatsen aan de kant waar de meeste wind vandaan komt. Hierna kunt u de paal voor ongeveer 1/3e de grond inslaan. Vervolgens bevestigt u de boomband door middel van de boomspijkers. 

Stap 3

Bomen kunnen op verschillende manieren geleverd worden. Dit is ook afhankelijk van het seizoen.

Bomen met kale en blote wortel: de zak dient net voor het aanplanten te worden verwijderd. De zak is enkel bedoeld ter voorkoming van uitdroging tijdens het transport. 

Bomen met draadkluit: hierbij is het van belang dat het jute en gaas niet verwijderd worden. Dit verteert vanzelf in de grond.

Bomen in een plastic pot: de pot dient te worden verwijderd. 

Stap 4

U dient de boom voorzichtig in het plantgat te plaatsen. Verder moet de bovenkant van de kluit of de pot ongeveer gelijk zijn met de bovenkant van het gat. Na het aanplanten van de boom is het belangrijk dat u niet de grond gaat ophogen rondom het plantgat. Als de boom te diep onder de grond staat, ontstaan er problemen met het zuurstofgehalte. 

Stap 5

Het is ten zeerste aan te raden om de aanplantgrond te vermengen met de uitgegraven grond. Druk de grond rondom de boom goed aan met het dichtgraven. Druk de grond echter ook niet te hard aan om wortelbeschadiging te voorkomen. Verder dient u de standplaats te egaliseren in verband met wateroverlast. 

Stap 6

Geef de boom na het aanplanten direct wat water. Na het aanplanten is het sowieso nodig om de boom regelmatig water te geven, zeker in de groeiperiode en bij warm weer. Geef de boom ook niet te veel water. 

Advies van Vinkbomen

U kunt altijd op onze website kiezen voor de aanplantservice, zodat de boom bij u aangeplant kan worden. Wilt u verder nog persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Deel dit artikel

Plaats een reactie

 (met http://)