Snelgroeiende bomen

Snelgroeiende bomen

By : Sanne Categorieën : Blog

Wat is een snelgroeiende boom?

Naast de normale bomen bestaan er uiteraard ook snelgroeiende bomen. Een boom is snelgroeiend, indien zij in recordtempo hun maximumhoogte bereiken. Bij normale bomen kan het best een tijdje duren voordat deze volgroeid zijn. Er bestaan aardig wat boomsoorten die snel groeien. Hierdoor kunnen de bomen snel zorgen voor veel schaduw en privacy in uw tuin.

Welke bomen groeien het snelst?

Er zijn diverse soorten snelgroeiende bomen in ons assortiment. Hierbij kunt u denken aan de volgende bomen.

Plataan, 'Platanus hispanica Acerifolia'

De plataan is een boom die het op vrijwel elke grondsoort goed doet. Doordat de boom hard groeit, heeft het een afschilferende bast. Het is aan te raden om deze boom tot wel 2 keer per jaar te snoeien, vanwege de snelle groei. 

Berk, 'Betula Pendula'

De Berk is eveneens een snelgroeiende boomsoort. Deze boom kan tot wel 20 meter hoog worden. In het wild kan deze boom zelfs 30 meter hoog worden. Hiermee is het een prachtige boom voor in uw tuin.

Treurwilg, 'Salix Sepulcralis Chrysocoma'

De treurwilg kan op vrijwel elke grondsoort geplant worden. De boom houdt wel van een erg zonnige standplaats. Daarnaast kan deze boom wel 2 meter per jaar groeien. De boom kan een hoogte bereiken van 10 tot 15 meter. U kunt de boom gemakkelijk wat kleiner houden door middel van het snoeien van de boom. 

Koningslinde, 'Tilia europaea Pallida'

De koningslinde is een echte Nederlandse boom en kan ook erg oud worden. De boom biedt zowel functionaliteit als schoonheid. In de zomer verspreiden de geurige bloemen een aangename zoetheid. Bovendien biedt de koningslinde een weldadige schaduw, waardoor het uw nieuwe favoriete plek wordt om te vertoeven op warme dagen. 

Sierpruim, 'Prunus seracifera Nigra'

Deze sierpruim is een snelgroeiende boom die bekend staat om zijn diep paarse bladeren en prachtige bloesems in het voorjaar. Deze boom voegt snel elegantie en kleur toe aan elke buitenruimte, en biedt tevens schaduw in de zomer en een spectaculaire herfstvertoning in rijk roodachtig paars. Binnen een paar jaar kan de Sierpruim uitgroeien tot een volwassen hoogte, waardoor hij een indrukwekkend middelpunt wordt in elke tuin. Kortom, een erg waardevolle aanvulling aan elke tuin.

Waarom zou u een snelgroeiende boom willen?

Een snelgroeiende boom kan een waardevolle toevoeging zijn voor uw tuin om verschillende redenen. Allereerst biedt zo`n boom snel privacy en schaduw, wat met name belangrijk is voor tuinen die nog moeten volgroeien. Daarnaast zorgt een snelgroeiende boom voor een directe esthetische impact, waardoor uw tuin snel een weelderige uitstraling krijgt. Dus u krijgt snel een groene tuin. Tot slot zijn deze bomen vaak erg robuust en krachtig.

Waar moet u op letten?

Bij een snelgroeiende boom moet u erop letten dat de boom voldoende ruimte heeft. Door de snelle groei kan de boom namelijk andere bomen en planten verdringen. Verder is het aan te raden om ook te kijken of de boom niet te dicht tegen een huis of iets dergelijks staat. Door de snelle groei zou er namelijk schade kunnen ontstaan.

Advies van Vinkbomen

Wilt u toch nog wat meer persoonlijk advies? Neem dan contact op met ons via het contactformulier! Wij kunnen u voorzien van persoonlijk advies op al onze bomen.

Deel dit artikel

Plaats een reactie

 (met http://)