Verschillende soorten bomen

Verschillende soorten bomen

By : Sanne Categorieën : Blog

Soorten bomen

Er zijn allerlei soorten bomen, zoals treurbomen, sierbomen, bolbomen etc. Als lezer weet u misschien niet wat deze soorten inhouden. In deze blog zal ik u meer vertellen over de verschillende soorten bomen die wij aanbieden

Welke soorten bomen zijn er?

De treurboom

We beginnen bij de treurbomen. Treurbomen staan bekend om hun opvallende groeiwijze. De takken van deze boom groeien namelijk naar beneden. Een bekende treurboom is uiteraard de treurwilg.

De bolboom

Verder verkopen wij ook bolbomen. Een bolboom is vaak een kleinere variant van een boom. De boom is op een bepaalde hoogte geënt, waardoor de stamlengte niet meer zal toenemen. Hierdoor begint de kroon van de boom op een grotere hoogte. Een mooi voorbeeld van de bolboom is de laurierkers

De sierboom

Sierbomen zijn vooral, zoals de naam zegt, bomen met een grote sierwaarde. Dit zijn vaak prachtige bomen met een mooi uiterlijk. Deze bomen hebben meestal een prachtige voorjaarsbloei of mooie herfstkleuren. Een goed voorbeeld van de sierboom is de sierappel.

De vormboom

Een vormboom is een boom (of struik) die in een bepaalde vorm gesnoeid wordt. Zo een boom kan bijvoorbeeld gesnoeid worden in de vorm van een poort, dier of een prieel. Een bekende vormboom is de haagbeuk.

De leiboom

Een leiboom is een boom waarbij de takken in een bepaalde richting geleid worden. Leibomen zijn dan ook te herkennen aan hun rekken. Deze bomen geven veelal een rustieke en chique uitstraling, en beschermen goed tegen de wind en de zon. Een mooi voorbeeld van een leiboom is de leilaurier.

Advies van Vinkbomen

Wilt u persoonlijk advies van Vinkbomen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Deel dit artikel

Plaats een reactie

 (met http://)