De Amberboom

De Amberboom

By : Sanne Categorieën : Blog

De amberboom is een boomsoort die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt. Het is een opvallende boom met een bijzondere bladkleur en een interessante geschiedenis. In deze blog gaan we dieper in op de kenmerken en geschiedenis van de amberboom.

Informatie over de amberboom

De amberboom (Liquidambar styraciflua) is een bladverliezende boom die tot wel 30 meter hoog kan worden. De boom heeft een brede , kegelvormige kroon en een stam die tot 2 meter dik kan zijn. Het blad van de amberboom is groot en handvormig, en heeft een opvallende herfstkleur. In de zomer is het blad namelijk glanzen groen, maar in de herfst verkleurt het naar geel, oranje en rood. Hierdoor is de amberboom een populaire boom voor de aanplant in parken en tuinen, vooral vanwege de prachtige herstkleuren.

Verder is de amberboom één van de oudste bomen op aarde. Fossielen van deze boom zijn gevonden die dateren van 100 miljoen jaar geleden. In de oudheid werd de boom gebruikt voor de productie van medicijnen, parfums en kauwgom. 

Ook heeft de amberboom een erg belangrijke rol in het ecosysteem. De boom biedt namelijk voedsel en onderdak aan verschillende dieren, zoals vogels, eekhoorns en insecten. De zaden van de boom worden verspreid door dieren die de vruchten eten, en zo wordt de boom voortgeplant op natuurlijke wijze. De wortels van de amberboom kunnen bijdragen bij de voorkoming van bodemerosie en het vasthouden van water.

Zet de boom bij plaatsing op een zonnig plekje, hier houdt de amberboom namelijk van. Geef de amberboom verder ook regelmatig water en bemesting. In het vroege voorjaar kan de amberboom gesnoeid worden, zodat het een mooie vorm behoudt. 

Amberbomen bij Vinkbomen

Bij Vinkbomen verkopen wij ook enkele soorten van de amberboom. Onze amberboom in bolvorm is één erg populaire boom, die in elke tuin prachtig staat. Deze boom kan het gehele jaar door geplaatst worden! Ook verkopen wij de amberboom Worplesdon. Deze boom is ook erg populair en kunt u met een prachtig rek erin krijgen. 

Advies van Vinkbomen

Wilt u meer weten over onze amberbomen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Deel dit artikel

Plaats een reactie

 (met http://)