De Portugese laurier

De Portugese laurier

By : Sanne Categorieën : Blog

De Portugese laurier

De Portugese laurier (Prunus lusitanica Angustifolia), ook wel bekend als de bay-leer, is een prachtige en veelzijdige plant die een welkome toevoeging kan zijn aan elke tuin. Deze stevige struik of kleine boom groeit snel en kan worden gekweekt in een groot aantal klimaten.  Het is verder een veelgebruikte plant in Nederlandse tuinen en parken. Het is een robuuste en volle boom met een groene bladeren die het hele jaar door aanwezig zijn. Deze bladeren geven een mooie groene achtergrond voor andere planten en bomen en bieden tegelijkertijd schaduw en privacy. Het is belangrijk om te weten dat de Portugese laurier niet alleen een esthetische waarde heeft, maar ook een ecologische waarde. Hij biedt onderdak aan veel verschillende soorten dieren, waaronder vogels, insecten en kleine zoogdieren. Daarnaast is de boom ook nuttig voor de bodem, omdat hij afvalstoffen en andere nuttige stoffen uit de grond opneemt.

Wij verkopen een aantal soorten van de Portugese laurier, zoals de Portugese Laurierboom, de Portugese Laurier in leivorm en de Portugese laurier als haagplant.

Verzorging van de Portugese laurier

De Portugese laurier is een zeer verdraagzame plant en is geschikt voor zowel zonnige als schaduwrijke plekken in de tuin. Het is echter wel belangrijk om te weten dat deze boom snel groeit en dus ruimte nodig heeft. Hij is dan ook geschikt voor grote tuinen en parken, maar minder geschikt voor kleinere tuinen.

Een van de grootste voordelen van de Portugese laurier is dat hij weinig verzorging nodig heeft. Hij is bestand tegen droogte en kan ook tegen strenge winterse omstandigheden. Bovendien is hij ook bestand tegen plagen en ziekten en is hij makkelijk te snoeien en te onderhouden. Het is niet alleen de weinige verzorging die de Portugese laurier zo aantrekkelijk maakt voor tuinbezitters. Hij bloeit ook in de lente met witte of roze bloemen die de tuin een opvallende uitstraling geven. Daarnaast kun je ook geurige olie uit de bladeren halen, die je kunt gebruiken in de keuken of als geurstof in huis.

Advies van Vinkbomen

In conclusie is de Portugese laurier een uitstekende keuze voor tuinbezitters die op zoek zijn naar een robuuste en volle boom die weinig verzorging nodig heeft. Hij biedt niet alleen esthetische waarde, maar ook ecologische waarde en is geschikt voor zowel zonnige als schaduwrijke plekken in de tuin. Al met al is de Portugese laurier een waardevolle toevoeging aan elke tuin. Wilt u meer advies van Vinkbomen over de prachtige Portugese laurier? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Deel dit artikel

Plaats een reactie

 (met http://)