Bamboestokken

Bamboestokken

By : Sanne Categorieën : Blog

Bamboestokken

Er bestaan veel soorten bamboestokken. Kenmerkend van bamboe is dat het erg snel groeit. De groeisnelheid is uiteenlopend van 5 cm tot 91 cm per dag. Hierom is de bamboeplant de snelst groeiende plant ter wereld. De plant kan ook grote hoogtes bereiken. De Dendrocalamus kan wel 40 m hoog worden. Vaak wordt gedacht dat bamboe alleen in China groeit. Dit is niet helemaal waar. Bamboe komt namelijk voor op vijf continenten, namelijk Afrika, Zuid-Amerika, Azië, Australië en het noorden van Noord-Amerika. Verder kan bamboe groeien onder extreme weersomstandigheden, zowel extreme droogte als extreme kou. Ook is bamboe een erg duurzaam product. Het neemt namelijk 5x meer CO2 op uit de lucht dan diezelfde hoeveelheid bomen.

Bamboestokken bij uw boom

Wij raden altijd aan om bamboestokken bij uw bomen te plaatsen. De reden dat wij voor bamboe kiezen, is dat bamboe enorm sterk is. Op dit product kan een hele grote spanning staan. Verder is bamboe ook erg buigzaam. Dit heeft te maken met de holle binnenkant. 

Door het plaatsen van twee bamboestokken bij uw boom, is de boom beter bestand tegen wind. Zo kunt u langer van uw boom genieten. 

Tonkin bamboestokken

Bij Vinkbomen leveren wij Tonkin bamboestokken aan de klant. Deze soort is erg stevig, zodat u er langer plezier van heeft. Neemt u ook eens een kijkje bij onze verschillende maten bamboestokken.

Advies van Vinkbomen

Wilt u meer persoonlijk en deskundig advies over bamboestokken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Deel dit artikel

Plaats een reactie

 (met http://)