Groenblijvende bomen

Groenblijvende bomen

By : Sanne Categorieën : Blog

Wat zijn groenblijvende bomen?

Groenblijvende bomen zijn bomen die het gehele jaar door hun blad vasthouden, zowel in de zomer als in de winter. Wintergroene bomen zijn een echte aanwinst voor uw tuin. Deze bomen zorgen het gehele jaar door voor privacy. Verder beschermen de bomen ook tegen wind. De bomen zijn winterhard en kunnen het gehele jaar door geplant worden. Daarnaast groeien de bomen op vrijwel alle grondsoorten erg goed.

Welke groenblijvende boomsoorten zijn er?

Wij kweken diverse groenblijvende boomsoorten op onze kwekerij. Hieronder staan de belangrijkste groenblijvende boomsoorten weergegeven.

Olijfwilg, Elaeagnus Ebbingei

De olijfwilg is een prachtige boom met donkergroene bladeren. Deze boom krijgt in de herfst witte bloemetjes. Verder is het een erg sterke boom en is de boom goed bestand tegen wind.

Leilaurier, Prunus Novita en Prunus Caucasica

Verder is de leilaurier (Prunus Novita en Prunus Caucasica) een erg populaire groenblijvende boom. Deze boom staan bekend om zijn groenblijvende blad. In de winter beschermt deze boom eveneens tegen inkijk.

Glansmispel, Leiphotinia

De glansmispel is eveneens een prachtige groenblijvende boom. De boom is verder een winterharde boom.

Lei conifeer, Thuja Brabant

De lei conifeer is ook een prachtige en groenblijvende leiboom. Deze boom heeft een mooie en dichte groei. Daarnaast heeft de lei conifeer een mooi, frisgroen en glanzende loof.

Advies van Vinkbomen

Wilt u meer persoonlijk advies over een boom? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier!

Deel dit artikel

Plaats een reactie

 (met http://)