Groenblijvende leibomen

Groenblijvende leibomen

By : Sanne Categorieën : Blog

De voordelen van de groenblijvende leiboom

Enkele leibomen die naast elkaar worden gezet, zorgen voor scherm in uw tuin. Dit is natuurlijk erg fijn voor privacy. Bij enkele leibomen blijft het blad het gehele jaar door hangen, waardoor u het hele jaar door geniet van privacy. Verder zorgen deze leibomen voor kleur in uw tuin, aangezien de meeste bomen hun bladeren laten vallen. Daarnaast kunnen leibomen dienen als een wind- en zonnescherm. 

De groenblijvende leibomen zijn verder ook winterhard tot een bepaalde temperatuur. Groenblijvende leibomen zijn wel wat gevoeliger voor vorst. Strenge en langdurige vorst kan er voor zorgen dat de boom uitdroogt. Het is dus belangrijk om de grond goed nat te maken, voordat er een vorstperiode aanbreekt. Indien de boom toch vorstschade oploopt, zal hij wat oude bladeren laten vallen. Deze bladeren groeien echter in het voorjaar gewoon weer terug.

Welke soorten groenblijvende leibomen zijn er?

En wat zijn nou de belangrijkste groenblijvende leibomen? Wij verkopen aardig wat groenblijvende leibomen. Hierbij kunt u denken aan de Prunus Novita, de Prunus Caucasica, de Lei glansmispel, de Quercus Ilex, de Elaeagnus Ebbingei en de Prunus Lucitanica. Er is dus een enorme keuze uit groenblijvende leibomen, dus kijk gerust eens rond in onze webshop.

Advies van Vinkbomen

Wilt u wat meer persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. 

Deel dit artikel

Plaats een reactie

 (met http://)