Onderhoudsarme bomen

Onderhoudsarme bomen

By : Sanne Categorieën : Blog

Vinkbomen biedt een uitgebreid assortiment aan onderhoudsarme bomen die zowel de tuin verfraaien als weinig zorg vragen.

Sierkers  (Prunus serrulata)

Voor wie op zoek is naar een bloeiende eyecatcher is de sierkers een uitstekende keuze. Met zijn prachtige bloesem in het voorjaar tovert deze boom de tuin om tot een kleurrijk paradijs. Het goede nieuws is dat deze sierkers weinig onderhoud vereist. Een jaarlijkse snoeibeurt na de bloei en wat extra water met droge periodes is voldoende om deze boom in goede conditie te houden.

Bolcatalpa (Catalpa)

Voor wie op zoek is naar een boom met een unieke vorm en weinig onderhoud, is de Bolcatalpa een geweldige keuze. Deze compacte boom met zijn bolvormige kroon heeft weinig snoei nodig en gedijt goed in verschillende bodemsoorten. Een blikvanger zonder al te veel moeite!

Dakplataan (Platanus hispanica)

De dakplataan is een prachtige en onderhoudsarme boom die zowel in de zomer als in de winter veel te bieden heeft. Met zijn bladeren biedt deze boom dichte schaduw en een aangename sfeer. Deze boom heeft een natuurlijke neiging tot compacte groei, waardoor het weinig snoei nodig heeft. Het is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een boom met een statige uitstraling en minimaal onderhoud. 

Zuilvormige Amberboom (Liquidambar styraciflua 'Slender Silhoutte')

De zuilvormige Amberboom is een smalle, zuilvormige boom met prachtige, glanzende groene bladeren die in de herfst veranderen in schitterende tinten rood en paars. Wat deze boom extra aantrekkelijk maakt, is zijn compacte formaat en geringe onderhoudsbehoefte. De Zuilvormige Amberboom  vereist weinig snoei en gedijt goed in diverse bodemsoorten. Het is een ideale keuze voor wie op zoek is naar een opvallende boom die weinig verzorging vereist.

Ontdek deze en andere onderhoudsarme bomen op onze webshop, waar we streven naar een assortiment van prachtige bomen die passen bij diverse tuinstijlen en weinig inspanning vereisen!

Deel dit artikel

Plaats een reactie

 (met http://)