Onderhoudsarme bomen

Onderhoudsarme bomen

By : Sanne Categorieën : Blog

Vinkbomen biedt een uitgebreid assortiment aan onderhoudsarme bomen die zowel de tuin verfraaien als weinig zorg vragen.

Sierkers  (Prunus serrulata)

Voor wie op zoek is naar een bloeiende eyecatcher is de sierkers een uitstekende keuze. Met zijn prachtige bloesem in het voorjaar tovert deze boom de tuin om tot een kleurrijk paradijs. Het goede nieuws is dat deze sierkers weinig onderhoud vereist. Een jaarlijkse snoeibeurt na de bloei en wat extra water met droge periodes is voldoende om deze boom in goede conditie te houden.

Bolcatalpa (Catalpa)

Voor wie op zoek is naar een boom met een unieke vorm en weinig onderhoud, is de Bolcatalpa een geweldige keuze. Deze compacte boom met zijn bolvormige kroon heeft weinig snoei nodig en gedijt goed in verschillende bodemsoorten. Een blikvanger zonder al te veel moeite!

Dakplataan (Platanus hispanica)

De dakplataan is een prachtige en onderhoudsarme boom die weinig verzorging nodig heeft en zowel in de zomer als in de winter veelzijdig inzetbaar is. Met zijn bladeren zorgt deze boom voor dichte schaduw en een aangename sfeer. Deze plant heeft de neiging compact te groeien. Dit betekent dat er weinig snoei nodig is. Dit is een goede keuze voor wie op zoek is naar een majestueuze, onderhoudsarme boom.

Zuilvormige Amberboom (Liquidambar styraciflua 'Slender Silhoutte')

De zuilvormige Amberboom is een smalle, zuilvormige boom met prachtige, glanzende groene bladeren. Deze bladeren krijgen in de herfst prachtige rode en paarse kleuren. Wat deze plant zo aantrekkelijk maakt, is het compacte formaat en de lage onderhoudsvereisten. Deze boom heeft weinig snoei nodig en gedijt in diverse grondsoorten. Dit is de ideale keuze voor wie op zoek is naar een opvallende, onderhoudsarme plant. Bekijk deze en andere onderhoudsarme bomen in onze onlineshop, waar wij ernaar streven een assortiment prachtige bomen op voorraad te hebben die bij verschillende tuinstijlen passen en niet veel kracht vergen!

Deel dit artikel

Plaats een reactie

 (met http://)