Viburnum Tinus op stam, groenblijvend
Aanbieding! viburnum-tinus-op-stam-groenblijvend Bekijk groter

Viburnum Tinus op stam, groenblijvend

De Viburnum Tinus boom is één van de weinige met een langdurige bloei. De Viburnum Tinus is namelijk bladhoudend. In de herfst en de winter geniet u met deze boom nog steeds van een mooie bloei. Hierdoor krijgt u geen saaie tuin in het najaar. Deze boom is dus een echte aanwinst voor uw tuin!

Meer details

 • Mooie bloesem
 • Groot assortiment
 • Prachtige bessen
 • Verschillende stamhoogtes
 • Thuisbezorgen of afhalen op de kwekerij
 • 90 cm
 • halfstam 120cm
 • Nee
 • Ja
 • Nee
 • Ja

€ 27,50

-€ 17,50

€ 45

Op vooraad
Binnenkort verwacht
Niet op voorraad

Of

Viburnum Tinus 

Bent u op zoek naar een boom die lang in bloei staat? Bestel dan de Viburnum Tinus. Deze boom is een populaire keuze onder tuinliefhebbers vanwege zijn compacte formaat en prachtige witte bloemen. Deze bolboom is ideaal wanneer u een kleine tuin, balkon of patio heeft.

Voordelen Viburnum Tinus

De Viburnum Tinus is niet voor niets een populair boom. De boom biedt namelijk vele voordelen:

 • Wintergroen: Viburnum Tinus is een wintergroene plant, wat betekent dat het zijn bladeren en bloemen het hele jaar door behoudt. Dit zorgt voor een mooie groene aanvulling in  uw tuin.
 • Compact formaat: Een Viburnum Tinus op stam groeit niet hoger dan 120 cm, waardoor het een ideale keuze is voor kleine tuinen en patio's. Het compacte formaat maakt het gemakkelijk te onderhouden en neemt weinig ruimte in.
 • Mooie bloemen: De Viburnum Tinus produceert prachtige witte bloemen die uw tuin een vleugje kleur geven. De bloemen zijn vooral mooi in de wintermaanden, wanneer de meeste andere planten in uw tuin niet bloeien.
 • Gemakkelijk te onderhouden: De Viburnum Tinus is eenvoudig te onderhouden en vereist weinig zorg. Hij is ook gemakkelijk te snoeien en te vormen, waardoor het een veelzijdige plant is voor elke tuin.
 • Aantrekkelijk voor vogels: Viburnum Tinus produceert zwarte steenvruchten die vogels aantrekken en uw tuin levendig maken. De bloemen bloeien in de wintermaanden. Na de bloei, komen de steenvruchten.

Viburnum Tinus onderhouden

De Viburnum Tinus op stam heeft herhaaldelijk water nodig. Geef de plant regelmatig een beetje water, vooral tijdens droge perioden. Zorg er echter voor dat de plant niet te nat wordt, want dit kan leiden tot wortelrot.

Het planten van de Viburnum Tinus

U kunt gebruik maken van onze aanplantservice, maar mocht u de boom zelf willen planten, raden wij het volgende stappenplan aan:

 1.      Kies een geschikte locatie. De Viburnum Tinus gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Kies een locatie in uw tuin waar de plant genoeg zonlicht krijgt, maar ook beschermd is tegen harde wind. De boom is namelijk gevoelig voor vorst.
 2.      Graaf een gat dat twee keer zo breed en even diep is als de kluit van de plant.
 3.      Maak de grond in het gat los met een schop of hark. Dit zorgt ervoor dat de wortels van de plant gemakkelijk kunnen groeien.
 4.      Haal de Viburnum Tinus uit de pot en plaats de plant in het gat. Zorg ervoor dat de bovenkant van de kluit gelijk is met het grondniveau.
 5.      Vul het gat met aarde en druk de grond stevig aan rondom de plant.
 6.      Geef water: Geef de plant na het planten voldoende water. Dit zorgt ervoor dat de wortels zich goed kunnen hechten aan de grond.
 7.      De Viburnum Tinus op stam vereist weinig onderhoud, maar zorg ervoor dat u de plant voldoende water geeft en snoei hem indien nodig om de gewenste vorm te behouden.

Door deze stappen te volgen, kunt u uw Viburnum Tinus op stam met succes planten en ervoor zorgen dat deze goed groeit en gedijt in uw tuin.

Het snoeien van de Viburnum Tinus

De Viburnum Tinus kan het beste gesnoeid worden na de bloeiperiode. Dit is rond mei. Indien u dit eerder doet, bestaat de kans dat u de bloemknoppen wegknipt. U kunt de boom op twee manieren snoeien:

 1.      U kunt de boom simpelweg met de heggenschaar snoeien. Hiermee kunt u de boom goed rond snoeien.
 2.      U kunt de Viburnum Tinus snoeien met een snoeischaar. U moet dan de uitstekende takken wegknippen. Zorg er wel voor dat het snoeigereedschap scherp is.

Viburnum Tinus op stam kopen?

Wilt u een mooie, wintergroene boom kopen? Bij Vinkbomen kunt u Viburnum Tinus op stam kopen van hoge kwaliteit en tegen een scherpe prijs. Onze planten worden zorgvuldig geselecteerd en geleverd met instructies voor het planten en onderhouden van de plant. Bestel vandaag nog en geniet van de mooie winterse kleuren in uw tuin!

 

 

Latijnse naam Viburnum Tinus
Bloeikleur Roze, Wit
Voorkeur grondsoort Klei, Veen, Zand
Bladkleur zomer Groen
Bladkleur herfst Groen
Standplaats Zon
Bladhoudend Nee
Groenblijvend Ja