Taxus Baccata

Op zoek naar een prachtige wintergroene haag? Dan is de Taxus baccata een goede keuze!

Meer details

 • Wintergroene haag
 • Snelle levering
 • Persoonlijk en deskundig advies
 • 60-80 cm hoog
 • 80-100 cm hoog
 • Nee
 • Ja
 • Nee
 • Ja

€ 9,74

Op vooraad
Binnenkort verwacht
Niet op voorraad

Of

Taxus Baccata

Stelt u zich een haag voor die het hele jaar door haar weelderige, donkergroene pracht behoudt, een natuurlijke groene muur die zowel privacy als elegantie biedt. Dit is mogelijk met de Taxus Baccata, een iconische plant die bekend staat om zijn tijdloze schoonheid en veelzijdigheid.

Voordelen van de Taxus Baccata

Taxus Baccata, ook wel de venijnboom, heeft verschillende voordelen voor zowel tuiniers als het milieu. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Natuurlijke privacy: Taxus Baccata kan worden gebruikt als een uitstekende haag of afscheiding in uw tuin. De dichte naalden zorgen voor privacy en dienen als een natuurlijke barrière tegen nieuwsgierige blikken van buitenaf.
 • Groenblijvendheid: Taxus Baccata behoudt zijn prachtige groene naalden gedurende het hele jaar, waardoor uw tuin het hele jaar door een weelderige uitstraling heeft, zelfs in de wintermaanden.
 • Milieuvriendelijkheid: Deze haag is zeer resistent en heeft doorgaans weinig behoefte aan pesticiden of kunstmest. Bovendien trekt hij nuttige insecten aan en biedt hij een veilige haven voor vogels, waardoor uw tuin een ecologisch vriendelijke omgeving wordt.
 • Lange levensduur: Een venijnboom is een langlevende plant en kan tientallen jaren meegaan, waardoor het een duurzame keuze is voor uw tuin.
 • Snoeivriendelijkheid: Deze plant kan gemakkelijk worden gesnoeid en in verschillende vormen worden getrimd, waardoor u creatief kunt zijn met uw tuinontwerp en de haag kunt aanpassen aan uw wensen.
 • Droogtetolerantie: Taxus Baccata is relatief tolerant ten opzichte van droge omstandigheden, waardoor het een goede keuze is voor tuinen waar water schaars is.
 • Geneeskrachtige eigenschappen: Taxus Baccata bevat verbindingen die worden gebruikt in de productie van bepaalde geneesmiddelen, zoals chemotherapie voor kankerbehandeling. Hoewel dit niet direct relevant is voor tuinieren, is het een interessant en belangrijk aspect van deze plant.

Al met al is Taxus Baccata een veelzijdige en aantrekkelijke haag die esthetische, ecologische en praktische voordelen biedt voor tuiniers. Het is belangrijk om te weten hoe u deze plant op de juiste manier kunt verzorgen en onderhouden om optimaal van deze voordelen te profiteren.

Kenmerken van taxus baccata.

De haag heeft een aantal kenmerkende eigenschappen die het een unieke en populaire plant maken in de wereld van tuinieren en landschapsarchitectuur. Hier zijn enkele van de belangrijkste eigenschappen van de Taxus Baccata:

Groenblijvendheid

De Taxus Baccata behoudt zijn donkergroene naalden gedurende het hele jaar. Dit betekent dat hij in elk seizoen een aantrekkelijke aanblik biedt en uw tuin het hele jaar door groen houdt.

Langzame groei

Taxus Baccata heeft een langzame groeisnelheid, wat betekent dat hij gemakkelijk te onderhouden is en niet veel snoeiwerk vereist. Dit maakt het een uitstekende keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een laag-onderhoudsplant.

Dichtheid

De Taxus Baccata heeft een dichte en compacte groeivorm, waardoor het ideaal is voor het creëren van hagen, afscheidingen of groene schermen. Het kan gemakkelijk worden gesnoeid en in verschillende vormen worden getrimd.

Donkergroene naalden

De naalden van de Taxus Baccata zijn donkergroen en glanzend, wat zorgt voor een aantrekkelijke en elegante uitstraling in de tuin.

Roodachtig fruit

In het najaar produceert de Taxus Baccata rode, besachtige structuren, die bekend staan als arils. Hoewel deze aantrekkelijk kunnen zijn, moet worden opgemerkt dat de zaden van de Taxus giftig zijn en niet mogen worden gegeten.

Tolerantie voor schaduw

Deze plant kan goed gedijen in gedeeltelijke schaduw of schaduwrijke gebieden, wat hem geschikt maakt voor tuinen met verschillende lichtomstandigheden.

Winterhardheid

Taxus Baccata is winterhard en kan temperaturen onder het vriespunt verdragen, wat hem geschikt maakt voor tuinen in koude klimaten.

Soorten taxus baccata

Taxus Baccata 60-80

Deze variëteit van Taxus Baccata is ideaal voor tuinen waar ruimte beperkt is. Met een hoogte van 60-80 centimeter biedt deze plant nog steeds voldoende privacy en groen in uw tuin.

Taxus Baccata 80-100

Als u een haag wilt met extra hoogte en privacy, is de Taxus Baccata 80-100 de perfecte keuze. Met een hoogte van 80 tot 100 centimeter biedt deze variëteit een indrukwekkende scherm tegen nieuwsgierige blikken.

Hoe hoog de taxus baccata uiteindelijk wordt hangt af van hoe u de haag snoeit.

Onderhoud van Taxus Baccata

Om uw Taxus Baccata in optimale conditie te houden, is het essentieel om te weten hoe u voor deze plant moet zorgen. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van het onderhoud:

Taxus Baccata planten

De beste tijd om Taxus Baccata te planten is in de herfst of het vroege voorjaar. Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond en heeft voldoende ruimte nodig om te groeien.

Taxus Baccata snoeien

Snoeien is essentieel om de gewenste vorm en dichtheid van uw Taxus Baccata haag te behouden. De beste tijd om te snoeien is in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint.

Water geven

Hoewel Taxus Baccata een droogtetolerante plant is, heeft hij tijdens de eerste jaren na het planten regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar vermijd overbewatering.

Taxus Baccata van de boomkwekerij

Het kweken van gezonde Taxus Baccata begint bij de juiste bron. Bij onze boomkwekerij zorgen we voor hoogwaardige planten die met zorg zijn opgekweekt en klaar zijn om uw tuin te verfraaien. Kies voor de beste kwaliteit en start uw tuinproject met vertrouwen.

Taxus Baccata Kopen bij Vinkbomen

Wilt u een weelderige, donkergroene pracht behoudt, een natuurlijke groene muur die zowel privacy als elegantie biedt? Koop vandaag dan nog de Taxus Baccata haag bij ons!