Haagplanten online kopen

Wilt u haagplanten online kopen? Vinkbomen.nl verkoopt verscheidene haagplanten online in de webshop en bezorgt ze bij u thuis of op bedrijf. De meest verkochte haagplant is de beukenhaag: de Fagus sylvatica. Wij bieden de beukenhaag aan in het groen en het rood. Ook bieden wij verschillende soorten coniferen aan. In de webshop kunt u ook bosplantsoen vinden.

Haagplanten assortiment »

Let op: De beukenhagen en de bosplantsoenen gaan per bos van 10 tot 25 stuks.

Beukenhagen

Wij bieden twee soorten beukenhagen aan: de groene beukenhaag, fagus sylvatica en de rode beukenhaag, fagus sylvatica atropunicea. Beide beukenhagen zijn bladhoudende hagen. Beukenhagen blijven niet groen maar laten juist de mooie herfstkleuren naar voren komen. Beukenhagen zijn erg onderhoudsvriendelijk, makkelijk te planten en gunstig geprijsd.

De Beukenhaag gaat per bos van 10 tot 25 stuks. Dit is afhankelijk van de maat. Maat 40-60 t/m 80-100 gaat per 25. De grotere maten gaan per 10. Wij adviseren altijd 4 á 5 beuken per meter te planten voor een enkele rij. Voor een dubbele rij adviseren wij 8 op een rij. De beste planttijd is november tot en met februari. De maand maart is ook nog mogelijk. Doordat tegen die tijd het voorjaar er aan komt hebben de planten weinig tijd om aan te groeien voordat het warme weer komt.

De groene beukenhaag is erg bekend als erfafscheiding.

Coniferen

Wij bieden twee soorten coniferen aan: de Thuja Gelderland en de Thuja Brabant. De Gelderse versie is iets donkerder groen van kleur dan de Brabander. Deze coniferen zijn te gebruiken in een haag, maar u kunt ze ook individueel zetten, om zo de mooie volle kegelvorm te zien.

Om de kluit van de coniferen zit een jute lap. Deze mag met het planten niet verwijdert worden.

Wanneer haagplanten online kopen?

U kunt het beste haagplanten in het najaar planten, zodat ze in de winter wortels kunnen ontwikkelen. In het voorjaar lopen de haagplanten dan al mooi uit.