Gieser Wildeman Leiboom

De Gieser Wildeman staat bekend om zijn stoofperen. Deze bruine stoofperen zijn de bekendste en de lekkerste soort in Nederland. Naast de stoofperen heeft deze boom ook prachtige witte bloesem in het voorjaar. 

Meer details

  • Bekendste en lekkerste stoofperen
  • Prachtige bloesem
  • Gemakkelijk te snoeien
  • Voordelig thuisbezorgd
  • Groot assortiment
  • 8-10 180 stam
  • Nee
  • Ja

€ 95

Op vooraad
Binnenkort verwacht
Niet op voorraad

Of

De Gieser Wildeman

De Gieser Wildeman staat bekend om zijn stoofperen. Verder heeft de boom nog veel meer sierwaarde voor uw tuin vanwege de prachtige bloesem. De boom krijgt mooie witte bloemen in de voorjaar. Daarnaast is deze boom ook een zelfbestuiver. Dit houdt in dat de boom geen andere soort nodig heeft om vruchten te geven.

Het onderhoud van de Gieser Wildeman

Het snoeien van deze boom gebeurt na de oogst. U kunt de kort gevormde takken en de hoofdstam tot 20 cm afsnoeien. Daarnaast kunt u in mei/juni de vruchten uitdunnen. Zo voorkomt u takbreuk en zorgt u voor een betere kwaliteit peren. Na het snoeien is het aan te raden om de boom te bemesten.

Na het aanplanten is het aan te raden om de boom goed water te geven. Bij warm weer kunt u de boom wat meer water geven. Het is af te raden om de boom water te geven tijdens de vorst.

De peren van de Gieser Wildeman

De bruine stoofpeer is de bekendste en lekkerste soort in Nederland. Na de bloesem komen er heerlijke stoofperen aan de boom te hangen. Deze peren kunt u in oktober oogsten. Een groot voordeel van deze peren is dat ze een erg lange bewaartijd hebben.

Op de bloesem van de boom komen erg veel bijen, vlinders en vogels af.

Levering van de Gieser Wildeman

Bestel uw Gieser Wildeman nu online en geniet van heerlijke stoofperen. U kunt ook een extra aanplantservice bestellen bij de boom. De boom kunt u voordelig laten thuisbezorgen of ophalen op onze kwekerij in Ingen!

Bloeikleur Wit
Voorkeur grondsoort Alle grondsoorten
Bladkleur zomer Groen
Bladkleur herfst Bruin
Standplaats Zon, Halfschaduw, Schaduw
Bladhoudend Nee
Groenblijvend Nee