Lei amberboom, Leiliquidambar 

Lei Amberboom kopen? U vindt bij Vinkbomen de mooiste Leibomen, waaronder de Lei Amberbomen! Deze boom vindt zijn herkomst in Azië en Noord-Amerika. De Amber leiboom is een erg bekende boom vanwege zijn prachtige herfstkleuren en karakteristieke groei. Vanwege deze prachtige kleuren is de boom een aanwinst voor uw tuin. De leiamberboom heeft verder een diep gegroefde stam. Dit geeft een kurkachtig uiterlijk. Deze boom is voor elke tuin geschikt!

Meer over Lei amberboom, Leiliquidambar
Toont 1 - 1 van 1 item

De Lei Amberboom

De amber leiboom is een prachtige boom met mooie bladeren in de herfst. De boom heeft een frisgroen blad, wat in de herfst verkleurt naar diverse prachtige herfstkleuren. Deze boom is hierdoor een echte aanwinst voor uw tuin.  De boom wordt verkocht in diverse stamhoogten, waardoor de boom in elke tuin past! 

Verschillende soorten van de Lei Amberboom

Wij hebben twee soorten Lei Amberbomen, namelijk de Liquidambar Styraciflua en de Liquidamber Worplesdon. De Styraciflua is de wilde amberboom. Deze heeft een kurkachtige bast, omdat het diepe groeven in de stam heeft. Deze boom is niet bestand tegen langdurige droogte. Verder wordt deze boom veel gebruikt als laanboom. De Worplesdon is een wat mooiere amberboom met prachtige takken. Deze boom heeft geen kurkachtige bast. De kroon groeit vooral smal met een rechte stam. Deze boom is goed bestand tegen kou en extreme regenval. 

Het onderhoud van de Lei Amberboom

De Lei Amberboom vraagt niet veel onderhoud. Voordat u de boom gaat snoeien, kunt u het beste de lege stukken in het scherm vol leiden met de nieuw gegroeide takken. Hiervoor heeft u bindbuis nodig, wat gemakkelijk te bestellen is op onze webshop. Deze boom kunt u het beste snoeien tussen half maart en half oktober. De wonden van de Amberboom kunnen zich namelijk enkel in deze tijd herstellen. Het is ten zeerste af te raden om de boom te snoeien tussen oktober en maart, aangezien de takken dan kunnen invriezen op de snoeiwonden. 

In zeer droge periodes is het goed om de boom wat extra water te geven. Geef de boom echter niet vaker dan één tot twee keer per week water. 

Levering van de Lei Amberboom

Deze boom wordt enkel geleverd in pot of kluit. De Lei Amberboom wordt niet geleverd in wortelgoed, omdat de kans bestaat dat de boom in de eerste twee jaar weinig groeischeuten maakt. Wij hebben verschillende stamhoogten en stamomtrekken bij onze diverse Lei Amberbomen. 

Bestel nu uw Lei Amberboom gemakkelijk online bij Vinkbomen! Vergeet niet om ook de aanplantbenodigdheden en bamboestokken mee te bestellen! Dit is voor een goede basis van de boom. U kunt uw bestelling ophalen op onze kwekerij of laten thuisbezorgen.