leibeuk, Carpinus bet. Lucas
leibeuk, Carpinus bet. Lucas Bekijk groter

leibeuk, Carpinus bet. Lucas

De Carpinus betulus Lucas is een vrij nieuw soort onder de Carpinus Betulus. Dit soort heeft als groot voordeel dat deze erg lang zijn blad vasthoudt in de winter en dat het goed tegen extreme weersomstandigheden kan.

Meer details

  • Zeer sterke boom
  • Weinig eisen aan de standplaats
  • Prachtige boom
  • Snelle levering
  • Betrouwbare service

€ 100

Of
hou mij op de hoogte
bevesting

Kenmerken leibeuk Carpinus betulus Lucas

De "Lucas" is een zeer sterke boom. Hij stelt weinig eisen aan de standplaats.

De "Lucas" groeit van zichzelf in eivorm/zuilvorm. Het blad is donkergroen en geribbeld. De randen van het blad zijn gekarteld. Het blad blijft in de wintermaanden goed hangen. Dit zorgt ervoor dat deze boom uitermate geschikt is tegen ongewenste inkijk.

Hoe leveren wij de Leibeuk Carpinus betulus Lucas?

Deze leibeuk leveren wij standaard met een rek van 150cm breed en 120cm hoog. Dit rek leiden wij zo vol mogelijk tot een dicht scherm.

Deze boom wordt geleverd met een goede doorgroeikluit. Dit maakt het voor de boom makkelijker om na het verplanten weer goed door te groeien.

Het snoeien van de leibeuk

Deze boom mag twee keer per jaar gesnoeid worden. Vaak wordt dit in de zomer een keer gedaan om de boom wat mooi in model te houden. In de winter mag de boom goed teruggesnoeid worden. Dan staat de boom in winterrust en kan dit geen kwaad. Het makkelijkst is het om dit met een heggenschaar te doen.

Latijnse naam Nee
Bloeikleur Geel, Bruin
Voorkeur grondsoort Klei, Zand, Veen
Bladkleur zomer Groen
Bladkleur herfst Groen
Standplaats Zon, Halfschaduw, Schaduw
Bladhoudend Nee
Groenblijvend Nee