Leilinde tilia pallida meerjarig voorgeleide leiboom
leilinde-tilia-pallida-meerjarig-voorgeleide-leiboom.html Bekijk groter

Leilinde tilia pallida meerjarig voorgeleide leiboom

De Tilia Pallida, ook wel de koningslinde genoemd, kan zeer oud worden. De linde is een echte Nederlandse boom. Deze meerjarig voorgeleide leilinde heeft al een aantal jaar op de kwekerij gestaan en heeft daarom dus al stevige takken.

Meer details

  • Koningslinde
  • Stevige boom
  • Gemakkelijk thuisbezorgd
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Snelle levering
  • maat 20-25 cm
  • maat 25-30 cm
  • maat 30-35 cm
  • Nee
  • Ja

€ 295

Op vooraad
Binnenkort verwacht
Niet op voorraad

Of

Oude voorgeleide leilinden

De meerjarig voorgeleide leilinde heeft al 10 jaar bij ons op de kwekerij staan groeien, waarvan de laatste jaren met het rek erin. Dat betekent dat de meerjarig voorgeleide leilinde al stevige zijtakken heeft en dat het rek al sneller uit de boom kan. Deze leilinde hebben ook een groter rek. Deze is 210 cm breed en 150 cm hoog. Het rek heeft ook vijf etages in plaats van vier, zoals een standaard jonge leiboom. Deze bomen hebben vijf etages die allemaal al volledig zijn vol gegroeid. Foto 1 , 2 en 3 zijn van de bomen van hoe ze er afgelopen zomer bij stonden. Doordat de bomen bladverliezend zijn, zitten er midden in de winter geen bladeren aan.
Deze bomen kunnen wij leveren met een stamhoogte van 210 cm boven de kluit gemeten.
We leveren de meerjarig voorgeleide leilinde standaard met kluit voor een betere doorgroei. Ook krijgt u aangroei garantie op deze bomen

Het gebruik gemak van een leilinde


Een leilinde wordt gebruikt voor velen doeleinden. Het gebruik bij oude boerderijen en landelijke woningen zien we al van ouds. Deze werden toen als wind en zonscherm gebruikt. Door de frisse bladeren bleven op warme dagen de huizen koel door de zonneschermen van leilinden. Voor deze klanten die nog zo een woning bezitten, kweken wij oud meerjarig voorgeleide leilinden. Deze leilinden hebben een groter scherm als de standaard leilinde. Deze bomen vindt u onder meerjarig geleide leibomen. De veel modernere leilinde, met een kleiner rek, hebben een afmeting van 150 cm breed en 120 cm hoog. Deze bomen zijn zeer goed toe te passen in elke tuin. In de modernere tuin wordt de leilinde meestal gebruikt als inkijk bescherming en zonnescherm. -Zoekt u een makkelijke leiboom die niet vorstgevoelig is en gemakkelijk in onderhoud is? De leilinde is dan de meest geschikte leiboom waarschijnlijk. Dit is een leiboom die redelijk makkelijk te kweken is voor ons. Hierdoor is het de goedkoopste leiboom die wij kunnen aanbieden. De leilinde laat zich makkelijk in model houden en het vraagt weinig onderhoud.
Kijk bij leibomen  voor onze jonge leilinde.  

Het scherm van de leilinde

De leilinde leveren wij standaard met een rek van vijf etages. Het rek is dan 210 cm breed en 150 cm hoog. De breedte van het leischerm bepaald de plantafstand van de leilinden.

Het snoeien van de leilinde

Een leilinde kan op twee manieren gesnoeid worden. In november tot en met maart kunnen de takken tot op de ligger terug gesnoeid worden. U kunt de takken gewoon kort op de liggers terug knippen. De tweede manier om leilinde te snoeien is door dit in de zomer te snoeien en terug in model te brengen. Wanneer de leilinde enkelen jaren staat, hoeft u geen kapstokjes te laten staan.

Levering van de leilinde

De leilinde word geleverd met kluit. Deze bomen zijn namelijk oud, en wij hebben deze bomen meerderen malen verplant, zodat de bomen een beter wortelgestel krijgen. Het voordeel voor u is dat de boom sneller aangroeit, en dat deze snel weer vol in blad zal staan wanneer u deze in de winter koopt. In de zomer periode krijgt u de boom vol in blad geleverd en hebben wij deze bomen in pot staan.

Latijnse naam Ja
Bloeikleur Geel, Wit
Voorkeur grondsoort Klei, Zand, Veen
Bladkleur zomer Groen
Bladkleur herfst Geel
Standplaats Zon, Halfschaduw
Bladhoudend Nee
Groenblijvend Nee