Groene beuk, Fagus Sylvatica
Groene beuk, Fagus Sylvatica Bekijk groter

Groene beuk, Fagus Sylvatica

Op zoek naar een grote Fagus sylvatica in boomvorm? Wij hebben prachtige beuken in ons assortiment!

Meer details

  • Bladhoudende beuk
  • Prachtige bladeren
  • Snelle levering
  • Altijd garantie
  • Persoonlijk advies

€ 15.000

Op vooraad
Binnenkort verwacht
Niet op voorraad

Of

De Fagus Sylvatica

Deze beuk in boomvorm, de Fagus Sylvatica is een bekende boom. De Fagus Sylvatica is onderhoudsvriendelijk, makkelijk te planten en gunstig geprijsd. De beukenhaag krijgt een mooi frisgroen blad. In de winter blijft het blad lang aan de plant zitten. Het is dus een bladbehoudende boom. Het jonge blad van de beuk is zacht behaard. Bij het ouder worden van de boom verdwijnt de beharing. Doordat deze leibeuk zijn bladeren behoud in de winter is deze uitermate geschikt voor een beetje beschutting. Het blad is in de zomer helder groen en het verkleurt in de herfst naar bruin. De beuk groeit erg goed op vochthoudende en goed doorlatende kalk- en leemhoudende grond. De boom kan verder ook goed tegen schaduw. De beuk is verder niet ziektegevoelig.

De Fagus Sylvatica leveren wij altijd met kluit voor een goede doorgroei.

Onderhoud van de Fagus Sylvatica

Ons advies is om groeistart potgrond bij uw beuken aan te schaffen voor een betere aanslag en doorgroei. De eerste periode na het aanplanten moet u de Fagus Sylvativa voldoende water geven. Bij langdurige warmte moet u de boom uiteraard ook extra water geven. 

De Fagus Sylvatica snoeien

Gebruik altijd scherpe snoeischaar of snoeizaag om de takken af te snijden. Dit zorgt ervoor dat de sneden schoon en recht zijn, wat kan helpen om te voorkomen dat er wonden ontstaan.

  1. Snoei de boom in de wintermaanden, wanneer hij slaapt en het blad is gevallen. Dit maakt het makkelijker om de boom te inspecteren en te bepalen welke takken verwijderd moeten worden.
  2. Verwijder dood of beschadigd hout eerst. Dit kan door de takken tot vlak boven een zijtak of een knop te snoeien.

  3. Verwijder ook zwakke of kruisende takken. Dit kan helpen om de boom zijn natuurlijke vorm te behouden en ervoor te zorgen dat hij sterk en gezond blijft.

  4. Snoei de takken terug tot aan een knop of zijtak om de groei te bevorderen. Dit kan helpen om de boom in vorm te houden en te voorkomen dat de takken te lang worden.

Advies van Vinkbomen

Wilt u meer persoonlijk of deskundig advies? Neem dan contact met ons op via het contactformulier

Latijnse naam Fagus sylvatica
Bloeikleur N.v.t.
Voorkeur grondsoort Klei, Zand, Veen
Bladkleur zomer Groen
Bladkleur herfst Bruin
Standplaats Zon, Halfschaduw, Schaduw
Bladhoudend Ja
Groenblijvend Nee