Zuilbeuk 

Zuilbeuk kopen? Bij Vinkbomen hebben wij diverse soorten zuilbomen, waaronder zuilbeuken, op de kwekerij staan. Zuilbeuken zijn er in allerlei soorten en maten. Een zuilbeuk is een middelgrote boom, die ongeveer 20-25 m hoog kan worden. De zuilbeuk heeft een zachte en grijskleurige schors. In deze boom vormen na de bloei kleine nootjes. Op latere leeftijd zal het aantal nootjes toenemen. De bladeren blijven in de winter hangen. De beuk kan zowel in zandgrond als in kleigrond worden geplant. 

Bestel uw zuilbeuk gemakkelijk online bij Vinkbomen.nl!

Meer over Zuilbeuk
Toont 1 - 6 van de 6 items

De Zuilbeuk

De Zuilbeuk, de Fagus sylvatica 'Dalwyck', is een mooie en slanke boom. Deze boom heeft een zuilvormige vorm met een rechtopgaande vertakking. Het is een boom die goed past in kleine en grote tuinen. De Zuilbeuk kan ongeveer 20-25 m lang worden. Echter, de maat kan wel verschillen per soort Zuilbeuk. Deze boom heeft een breedte van 3 m. De zuilbeuk heeft een grijskleurige en zachte schors. Aan de boom komen kleine bloemetjes te hangen. Na de bloei ontstaan er kleine nootjes aan de boom. Op latere leeftijd zal de boom meer rijkdragend zijn. Deze boom is goed geschikt als solitair, park- en laanboom.

Verschillende soorten van de Zuilbeuk

Er zijn verschillende soorten leibeuken. De Carpinus Betulus is een erg bekende zuilbeuk met prachtig groen blad. Deze beuk groeit beter op natte grond en het kan slechte weersomstandigheden beter verdragen. Verder verkopen wij ook de Fagus Sylvatica. Dit is een beuk met dieprood blad. Deze beuk kan slechte weersomstandigheden wat minder goed verdragen dan de Carpinus Betulus.

Grondsoorten waarop de Zuilbeuk groeit

De Zuilbeuk kan goed groeien op allerlei grondsoorten, zoals veen, klei, zand en zuurhoudende grond. De beuk houdt echter niet van natte voeten. Bij natte voeten kunnen de wortels gaan rotten. U kunt de boom wel planten in een tuin waar het water niet snel wegloopt, indien de grond gedraineerd wordt. Op zandgrond kan het water goed weglopen. U moet hierbij dus ervoor zorgen dat de boom in een terp staat. U kunt ook het potgrond mengen met wat zand. De boom is matig windbestendig.

Het snoeien van de Zuilbeuk

De Zuilbeuk is makkelijk te snoeien. Het snoeien gebeurt vaak in februari en maart. Om de boom in vorm te houden, zal u de uitlopers moeten wegknippen. U kunt hiermee dus zelf bepalen wat de vorm van de boom wordt. Op deze manier kunt u de boom ook tot een bepaalde hoogte snoeien, zodat de boom niet nog hoger wordt.  

Het leveren van de Zuilbeuk

Afhankelijk van de soort zuilbeuk worden deze bomen geleverd met kluit of in pot. In de zomer wordt de zuilbeuk geleverd in een pot of doorgroeikluit. Verder wordt de boom in de winter geleverd met kluit. Hiernaast is het ook aan te raden om aanplantbenodigdheden en bamboestokken erbij te bestellen. Dit is voor een goede basis van de boom.

U kunt uw bestelling laten bezorgen of ophalen in de kwekerij. 

Kies voor boomkwekerij Vinkbomen. Wij bieden de beste service en topkwaliteit bomen!