Alles over de leibeuk

Alles over de leibeuk

By : Sanne Categorieën : Blog

De leibeuk

Bij Vinkbomen bieden wij verschillende soorten leibeuken aan. De beuk vormt een dicht bladerpakket door zijn leivorm. Hierdoor kunt u de boom goed gebruiken als erfafscheiding of o schaduw te creëren in uw tuin. Wat ook erg fijn is aan de leibeuk, is dat de boom bladhoudend is. Hierdoor geniet u het gehele jaar door van privacy.

Soorten leibeuken

In onze webshop kunt u prachtige leibeuken bestellen. Wij verkopen de meest bekende Carpinus Betulus. Deze prachtige beuk, die in diverse maten leverbaar is, past in elke tuin. Doordat deze boom dicht vertakt is, geniet u het gehele jaar van privacy. Daarnaast kunt u ook de leibeuk, Fagus Sylvatica vinden op onze webshop. Deze leibeuk is winterhard en is erg onderhoudsvriendelijk.  Verder verkopen wij ook een prachtige rode leibeuk, de Fagus sylvatica Atropunicea. Deze boom is perfect voor uw tuin, indien u eens wat anders wil dan een groene boom. In de zomer heeft deze boom een prachtig dieprood blad. Tot slot verkopen wij de nieuwere soort van de Carpinussen; de Carpinus Betulus Lucas. Deze leibeuk houdt extra lang zijn blad vast in de winter en kan goed tegen extreme weersomstandigheden.

Verzorging van de leibeuk

Snoei de leibeuk in de zomer- of in de wintermaanden met een snoei- of heggenschaar. U kunt het beste snoeien tot 5 cm terug tot aan de hoofdtak. Geef de boom in de zomer wat extra water bij erg warm weer. Ook is het belangrijk dat de boom voldoende water krijg na het aanplanten.

Advies van Vinkbomen

Wilt u meer persoonlijk en deskundig advies? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Deel dit artikel

Plaats een reactie

 (met http://)