Groenblijvende bomen kopen

Groenblijvende bomen kopen? Bent u op zoek naar groenblijvende bomen? Wij bieden u verschillende soorten bomen aan, die perfect zijn voor een kleine tuinen tevens groenblijvend zijn gedurende de winter en de herfst. 

Wat is een groenblijvende of bladhoudende boom?

Een groenblijvende boom is een aanduiding voor planten en bomen die het hele jaar hun bladeren houden. Ons assortiment groenblijvende bomen is groot. Hieronder vindt u drie voorbeelden.

De laurier

De laurier is een groenblijvende boom die in de volle zon of halve schaduw kan staan. Een luchtige humusrijke grond is perfect voor de laurier. De laurier bloeit van maart tot mei maar blijft het hele jaar groen. Bij strenge vorst heeft de laurier wel winterbescherming nodig. De hoogte van de laurier is afhankelijk van de soort. 

De leiphotinia, lei-glansmispel

Ook de glansmispel is een boom die in de winter groen is. De glansmispel bloeit van april tot mei. De leiphotinia staat goed in de volle zon of halve schaduw in luchtige humusrijke grond. De glansmispel is afkomstig uit zuidoost Azië. Let goed op het soort want niet alle glansmispels zijn groenblijvend.

De rode leibeuk

De rode leibeuk behoudt langer zijn bladeren dan de meeste soorten maar verliest uiteindelijk ook zijn blad. Winterhard en eventueel te verkrijgen op een scherm als zonnewering. De rode leibeuk is goed te combineren met groene tuinbeplanting.

Hoogtewerking in uw tuin

Door hoge smalle bomen in uw tuin te planten, geeft u uw tuin een plafond en creëert u meer privacy. Hoge bomen zorgen voor schaduw, temperen hitte en breken de wind. Ook bieden bomen plaats aan insecten en vogels en maken van uw tuin een natuurlijke beleving. Heeft u door uw afrastering het gevoel dat u in een kist woont? Dan bieden hoge bomen voor een kleine tuin de oplossing.

Groenblijvende bomen kopen uit onze eigen NAK gekeurde kwekerij

Het grootste gedeelte van onze groenblijvende bomen komen uit onze eigen kwekerij. Hierdoor kunnen wij een vers en gezond product garanderen! U kunt bij ons vol vertrouwen groenblijvende bomen kopen.

Op zaterdag zijn wij open voor particuliere verkoop op de kwekerij. U kunt dan zelf uw bomen uitkiezen en eventueel gelijk meenemen.