Leibomen online kopen

leibomen online kopen

Onze 1-jarige leibomen zijn de leibomen die vers geleid worden met 1-jarige takken. Bij ons kunt u deze leibomen online kopen!

Leibomen en leilindes staan bekend om hun inzetbaarheid als zon- of windscherm. Leibomen zijn vaak terug te vinden bij landelijke boerderijen. Toch hebben leibomen maar weinig ruimte nodig. Leibomen bieden u schaduw, beschutting en voorkomen inkijk.

Leiboom kopen | assortiment »

Naar meestverkochte  leilinde >

Leiboom planten

Wij bieden u graag onze aanplantservice aan, maar uiteraard kunt u ook zelf uw leibomen planten. Wanneer u zelf uw leibomen gaat planten adviseren wij een variabele minimale tussenruimte aan te houden. De tussenruimte is afhankelijk van het meegeleverde rek. Bomen mogen over het algemeen niet te nat staan. Als de grond met regelmaat erg nat is moet u voor goede afwatering zorgen. Graaf het plantgat groter dan de kluit zodat u de grond met wat potgrond kunt mengen. Door de potgrond zal de leiboom beter aanslaan en de groei van de wortels bevorderen. Laat ten alle tijden de kluit en eventueel het doek en gaas heel. De beste periode om bomen met kluit te verplanten is van begin oktober tot half april (afhankelijk van het weer). Hoe vroeger in het najaar hoe beter. Als u toch in de zomer nog wilt planten, kunt u onze bomen in pot het beste kopen. De leibomen in pot kunnen het hele jaar gepland worden.

Leibomen snoeien

Niet vorstgevoelige leibomen snoeit u meestal in de winter. Soms moet u een leiboom in de zomer snoeien, bijvoorbeeld wanneer het een bladhoudende leiboom betreft. Wanneer u in de winter heeft gesnoeid kan het soms lang duren voordat de boom weer uitloopt. Hoe u uw leiboom moet snoeien is geheel afhankelijk van de soort. Soms moet u knotten en soms moet uw leiboom als haag geschoren worden.

Leibomen worden opgebouwd door de hoofdtakken op horizontale rekken te binden. Deze hoofdtakken worden nooit terug gesnoeid. Zijscheuten ontwikkelen zich van de hoofdtakken. Deze worden wel gesnoeid.

Knotten van leibomen

Nadat het blad van de leiboom is gevallen  kunt u alle zijscheuten afknippen met een snoeischaar.

Scheren van leibomen

Door uw leiboom te scheren, brengt u uw leiboom terug in model. U kunt het beste uw leiboom scheren in de maanden juni en juli. Als uw leiboom groot blad of vruchten heeft, raden wij u aan om een snoeischaar te gebruiken. Dit om schade of een slecht resultaat te voorkomen. U kunt uw leiboom scheren door met een heggenschaar of snoeischaar langs het scherm te knippen.

Leibomen uit eigen NAK gekeurde boomkwekerij

Het grootste gedeelte van onze leibomen en leilindes komen uit onze eigen boomkwekerij. Hierdoor kunnen wij een vers en gezond product garanderen! U kunt bij ons vol vertrouwen leibomen online kopen.

Op zaterdag zijn wij open voor particuliere verkoop op de kwekerij. U kunt dan zelf uw bomen uitkiezen en eventueel gelijk meenemen.