Een groene tuin in de winter;  groenblijvende bomen en struiken

Een groene tuin in de winter; groenblijvende bomen en struiken

By : Sanne Categorieën : Blog

Nu de winter er weer aan komt, lijkt het alsof de natuur tot stilstand is gekomen. Maar niets is minder waar! Een groene tuin in de winter is nog steeds mogelijk met behulp van groenblijvende bomen en struiken. Deze planten houden hun bladeren vast gedurende de wintermaanden en brengen zo kleur en leven in je tuin. In deze blog zullen we bespreken welke groenblijvende planten geschikt zijn voor de winter en hoe je ze het beste kunt onderhouden.

Bomen

Laten we beginnen met de bomen. De bekendste groenblijvende boom is waarschijnlijk de hulst. Met zijn glanzende, groene bladeren en rode bessen is het een echte winterklassieker. Daarnaast is de taxus ook een goede optie voor een groenblijvende boom. Deze boom groeit langzaam, maar kan wel honderden jaren oud worden! Een andere mooie groenblijvende boom is de laurierkers. Deze boom heeft grote, glanzende bladeren en bloeit in het voorjaar met witte bloemen.

Struiken

Naast bomen zijn er ook veel groenblijvende struiken die geschikt zijn voor de winter. Een goede keuze is bijvoorbeeld de wintergroene heester, zoals de skimmia. Deze plant heeft groene bladeren en in het voorjaar verschijnen er witte bloemen. De struik kan ook rode bessen krijgen, waardoor hij een nog grotere sierwaarde krijgt. Een andere mooie optie is de Viburnum tinus. Deze struik heeft ovale, groene bladeren en bloeit in het voorjaar met roze bloemen. In de winter krijgt de plant ook nog eens blauwe bessen. Tot slot is de buxus een mooie groenblijvende struik die vaak gebruikt wordt als haag. Het snoeien van de buxus is wel belangrijk, anders kan hij uit vorm raken.

Onderhoud

Om je groenblijvende bomen en struiken mooi te houden gedurende de winter, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. In tegenstelling tot bladverliezende bomen en struiken hebben groenblijvende planten nog steeds water nodig, zelfs als de grond bevroren is. Zorg ervoor dat je regelmatig water geeft aan je groenblijvende planten om uitdroging te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om de planten te beschermen tegen de winterwind en zonlicht. Zorg ervoor dat ze niet blootgesteld worden aan harde wind of de felle winterzon. Dit kan namelijk leiden tot uitdroging en beschadiging van de bladeren.

Tot slot is het belangrijk om de groenblijvende planten regelmatig te snoeien om ze gezond te houden en in vorm te houden. Snoei in het voorjaar of vroege zomer, voordat de nieuwe groei begint.

Advies van Vinkbomen

Wilt u meer persoonlijk en deskundig advies? Neem dan contact op met Joey via ons contactformulier.

Deel dit artikel

Plaats een reactie

 (met http://)