Parasolboom 

Parasolboom kopen? De mooiste dakbomen, waaronder parasolbomen, vindt u bij Vinkbomen! Met een parasolboom creëert u veel schaduw voor de warme dagen. Daarnaast zijn parasolbomen ook uitermate geschikt voor privacy. De parasolbomen van Vinkbomen zijn van hoge kwaliteit. Verder zijn de parasolbomen ook verkrijgbaar in verschillende maten. De bomen groeien snel, waardoor het dak na een aantal jaar al is dichtgegroeid. 

Meer over Parasolboom

De parasolboom

Een parasolboom wordt veelal gebruikt tegen zonnebescherming en voor privacy. Deze bomen hebben na een aantal jaar een vol en dichtgegroeid dak. Hierdoor is deze boom dus uitermate geschikt als parasol voor uw tuin. De parasolbomen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Deze bomen zijn winterhard. Echter, de bomen zijn niet groenblijvend. 

Het onderhoud van de parasolboom

Een net aangeplante parasolboom vraagt erg veel water. Het is dus aan te raden om de boom het eerste groeiseizoen voldoende te voorzien van water. Zodra de boom wat meer wortels heeft, kan het zichzelf beter van voldoende vocht voorzien. uw tuingrond moet wel goed vochtdoorlatend zijn. Het beste is om de grond continu wat vochtig te houden. Het is aan te raden om de parasolboom tweemaal per jaar te snoeien. Dit kunt u het beste tussen oktober en maart doen. Het mag dan niet vriezen. De uitstekende takken kunt u door het scherm leiden, zodat de boom een nog voller scherm krijgt. Vaak wordt het ook nog eens in de zomer gedaan, omdat de boom erg snel groeit. In de zomer mag u nooit de boom in het geheel terugsnoeien. U kunt dit het beste tot ongeveer de helft doen. 

Levering van de parasolboom

De parasolbomen kunnen geleverd worden in verschillende soorten en maten. Stamhoogtes zijn ook in overleg.

U kunt uw parasolboom gemakkelijk bestellen op onze webshop! Bestel ook gemakkelijk uw aanplantbenodigdheden en bamboestokken mee voor een goede basis van de boom.