VERFIJN UW KEUZE

Haagplanten 

Haagplanten online bestellen? Wij bieden u een groot assortiment haagplanten uit eigen kwekerij. In onze webshop kunt u de volgende planten bestellen: beukenhagen, coniferenbosplantsoen en nog veel meer. Haagplanten, met name de beukenhaag, worden veel gebruik in tuinen voor het creëren van een mooie, onderhoudsvriendelijke erfafscheiding. Daarnaast kunt u de haag voordelig door ons laten planten. Bestel vandaag nog uw haagplanten bij Vinkbomen!

Meer over Haagplanten
Toont 19 - 30 van de 30 items
per pagina

Haagplant kopen

Bent u op zoek naar meer privacy of een mooie afscheiding in de tuin? Kies dan voor een haagplant. Het belangrijkste voordeel van haagplanten is dat ze een groene muur vormen en privacy bieden zonder de zon te blokkeren. Door ons ruimte assortiment haagplanten, kunt u de perfecte haag kiezen die past bij jouw smaak en tuin. Of u nu kiest voor een beukenhaag, een coniferenhaag of een haag van bosplantsoen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ontdek de voordelen van haagplanten en creëer een groene oase in uw eigen tuin!

Waarom u een haagplant moet willen?

  •        Haagplanten zorgen voor privacy en beschutting in de (voor)tuin.
  •        Ze dienen als afscheiding tussen verschillende delen van de tuin of tussen jouw tuin en die van de buren.
  •        Haagplanten helpen bij het verminderen van omgevingsgeluiden en kunnen zo zorgen voor een rustigere en aangenamere omgeving.
  •        Ze bieden een mooie achtergrond voor andere planten en bloemen in de tuin.
  •        Haagplanten kunnen dienen als habitat voor vogels en andere dieren, wat bijdraagt aan een gezonde biodiversiteit in de tuin.
  •        Sommige haagplanten zijn ook wintergroen, waardoor ze het hele jaar door voor een groene tuin zorgen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een haagplant?

Wanneer u een heg wilt kopen, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal aspecten.

  •        Formaat: Kies een haagplant die geschikt is voor de gewenste grootte van de heg wanneer deze volwassen is.
  •        Bladdekking: Kies voor een haagplant die wintergroen is wanneer u maximale bescherming en privacy wilt.
  •        Vorm: Kies een haagplant met natuurlijke lage, dichte takken en een piramide- of ronde vorm voor een mooie uitstraling.
  •        Hoeveelheid per meter: Het wordt aanbevolen om 5 beukenhagen per meter van maat 40-100 per meter te planten voor een volle en mooie haag.

Soorten haagplanten

Er zijn verschillende soorten haagplanten die ieder zijn eigen voordelen hebben.  

Wintergroene hagen zijn de Taxus Baccata en Thuja Brabant.

Beukenhagen

Beukenhagen hebben mooie bladeren en een hoge dichtheid. Ze zijn winterhard, dit betekent dat zij goed tegen vorst kunnen. De beukenhaag groeit goed op verschillende bodems.

Coniferen

Coniferen zijn groenblijvende haagplanten die goed groeien op zonnige of licht beschaduwde plekken. Ze hebben weinig onderhoud nodig en bieden het hele jaar door privacy.

Haag- en bosplantsoen

Haag- en bosplantsoen zijn inheemse haagplanten die geschikt zijn voor hagen van verschillende hoogtes en dichtheden. Ze zijn winterhard en passen goed in natuurlijke tuinen.

Haagplanten onderhouden

Haag snoeien

Het snoeien van een haag is nodig om de haag in vorm te houden en de groei te bevorderen. Het is belangrijk om de juiste snoeitijd en -techniek toe te passen om de haag niet te beschadigen. Dit verschilt per haag. Door regelmatig te snoeien, kunt u een mooie en gezonde haag behouden.

Haagplanten kopen bij onze kwekerij

Bestel uw haagplanten van de kwekerij direct online in onze webshop. Wilt u een grote bestelling plaatsen? Geen probleem, het is ook mogelijk om eerst bij ons een offerte op te vragen. Wij leveren onze haagplanten tegen zeer gunstige tarieven en toetsen elke dag onze prijzen in de markt. Zo profiteert u altijd van kwaliteitsbomen en -hagen voor een gunstige prijs.